Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Luik, Charleroi, Namen, Bergen, Doornik... Je kent de straten, pleinen, monumenten, winkels al? Zoek hogere oorden op en ervaar hun bijzondere charmes op een andere manier.

Luik, vanaf de hellingen van de citadel

In het hart van het stedelijke gebied ligt een oase van rust waar natuur en geschiedenis elkaar ontmoeten. Je komt er door de 374 treden van de Montagne de Bueren te beklimmen. Je beloning is het prachtige panorama over de Vurige Stede. Maak van de gelegenheid gebruik om door de smalle straatjes te dwalen via de bewegwijzerde wandelingen!

©  WBT - J-P Remy

Charleroi, vanaf de terrils

Volg de paden van de terrils, kunstmatige heuvels die overblijfselen zijn van het mijnverleden van het Zwarte Land. Geniet boven op de top van het opvallende contrast tussen de industriële landschappen die zich uitstrekken tot aan de horizon en de natuur die onder je voeten bloeit. Kan je je een betere plek indeken om prachtige panoramafoto's te maken?

© Christophe Vandercam

Namen, vanaf de Tour du Guetteur

Wie de Waalse hoofdstad bezoekt, gaat onvermijdelijk naar de citadel. Vanaf de top van deze majestueuze site, aan de Tour du Guetteur, onthult het mooie Namen zijn oude wijken met hun charmante smalle straatjes, hun klokkentorens, de Samber, de Namourettes en het geplaveide jaagpad. Geef je ogen de kost voordat je weer op aarde komt...

© WBT - J.P. Remy

Bergen vanaf de terril van l'Héribus

Deze terril, getuige van de mijnbouwactiviteit in de Borinage, biedt een indrukwekkend uitzicht op de Stad van de Doudou. Tijdens je wandeling verandert de kleur van de grond van rood naar zwart. Het enige wat je kunt horen, zijn de vogels. Vrij steile trappen leiden naar de top. Kun je van daaruit het belfort en de collegiale kerk vinden?

© Pierre Pauquay

Doornik, vanaf het belfort

Hoe schrijf je een artikel over Waalse stadsgezichten zonder een belfort te vermelden? Het belfort, het oudste in België, biedt een ongelooflijk panoramisch uitzicht op de rode daken en de emblematische monumenten van de Stad van de 5 Klokkentorens. Neem na de beklimming van de 257 treden de tijd om de beiaardierskamer en zijn instrument, typisch voor onze regio's, te bewonderen.

© Jan D'Hondt

Zin om de troeven van onze Waalse steden te ontdekken? Download onze stadsboekjes

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden