Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Heb je het programma Bestemming X gezien op VTM? Tijdens een spectaculaire en avontuurlijke roadtrip doorheen Europa in een gigantische, geblindeerde zwarte bus moesten tien deelnemers tips verzamelen over hun locatie en elke aflevering gokken waar ze zich specifiek bevonden.

In aflevering 8 moesten de kandidaten zich onderdompelen in het abdijleven van de voormalige cisterciënzerinnenabdij Notre-Dame du Vivier in Marche-les-Dames, op 7 km van Namen, in de vallei van de Gelbressée.

De cisterciënzerinnenabdij heeft de eeuwen doorstaan en is vandaag geklasseerd als historisch monument. De abdij werd helemaal gerestaureerd in haar oorspronkelijke staat. Het is ook de enige vrouwenabdij in de streek van Namen die bewaard is gebleven. Je kan iedere dag tot zonsondergang in de tuinen en het park komen wandelen en genieten van de rust en kalmte.

Eindspel in het Kasteel van Beloeil

Te midden van een 25 hectare grote Engelse en Franse tuinen, dobbert het kasteel van Belœil in de slotgracht. Deze ode aan het classicisme was het hoofdkwartier van de prinsen de Ligne, een adellijk geslacht uit Henegouwen. Zij bewonen het kasteel sinds de 14e eeuw, meer zelfs, tot op vandaag woont er een nazaat van de de Lignes.

Toch kan je er een blik werpen achter de kasteelmuren. Pronkstuk is de bibliotheek met zijn 20.000 boeken en manuscripten en het luxueus hemelbed met houtsnijwerk in de kamer van Amblise. Een treintje voert je door de rozenperken, de minnebeek, het spiegelbekken, Neptunusbeeld en de tempel van Pomone.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden