Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De zomer is het festivalseizoen bij uitstek. Of je nu op zoek bent naar een familiale sfeer of een avondje uit met vrienden, klassieke, alternatieve of popmuziek, in Wallonië zijn er mogelijkheden in overvloed. Blader door onze selectie van grote muziekevenementen in Wallonië en vind het evenement dat je zeker in vervoering zal brengen.

Les Ardentes

© Office du tourisme de Liège

Het festival Les Ardentes brengt 4 dagen lang Franstalige en internationale artiesten samen. Dit drukbezochte evenement voor vrienden en familie is een vaste favoriet onder festivalgangers.

Kom en ontdek de pittoreske straatjes, het bebouwde erfgoed, de musea en de groene ruimten van de stad in Luik.

 Festival Les Ardentes
 Van 6 tot en met 9 juli 2023
 Overnachten in Luik

LaSemo

© WBT - Olivier Legardien

In het hart van het prachtige park van Edingen biedt dit festival een rijk programma gebaseerd op de waarden van duurzaamheid. Concerten, straatkunstvoorstellingen, lezingen, entertainment voor alle leeftijden - er is voor elk wat wils! 

Op een paar kilometer afstand heet de stad La Louvière je welkom voor een heerlijk verblijf. Het is een geweldige manier om een vervolg te breien aan jullie gezellige gezinsuitstap.

 Festival LaSemo
 Van 7 tot en met 9 juli 2023
 Overnachten in Edingen

Musica Mundi

© Charles Chojnacki Photography

Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Gedurende 2 weken brengt Musica Mundi jong talent van over de hele wereld samen om je oren te verwennen.

Dit festival is ook de perfecte gelegenheid om de stad Waterloo te bezoeken, bekend om zijn beslissende rol in de geschiedenis. Het is ook een geweldige plek om te wandelen, winkelen en dineren!

 Festival Musica Mundi
 Van 16 tot en met 30 juli 2023
 Overnachten in Waterloo

Les Francofolies

© WBT - Christelle Anceau

De Francofolies de Spa, een niet te missen evenement in Wallonië, brengt elk jaar Franstalige artiesten en Belgische artiesten samen in een gezellige familiesfeer.

Wat is er beter dan tussen de concerten door te genieten van de charme van de stad Spa? Het kuuroord staat bekend om de kwaliteit van zijn thermale baden en ligt in een verjongende natuurlijke omgeving.

 Festival Les Francofolies
 Van 20 tot en met 23 juli 2023
 Overnachten in Spa

Ronquières Festival

© Luc Garnier

Tijdens het eerste weekend van augustus treden Belgische en internationale artiesten op op de site van het hellend vlak van Ronquières. Genomineerd voor beste nieuwe Europese festival, belooft het evenement onvergetelijke momenten!

Op slechts 10 km van Ronquières is de stad Nijvel zeker een bezoekje waard, met zijn adembenemende historische erfgoed.

 Festival van Ronquières
 Van 4 tot en met 6 augustus 2023.
 Overnachten in Ronquières

Gaume Jazz Festival

© Kévin Manand

Sfeer gegarandeerd op het Gaume Jazz Festival! Het evenement geeft een ereplaats aan jazz in de vorm van een groot artistiek, cultureel en toeristisch festival in Tintigny.

Wil je de omgeving verder verkennen? Het charmante stadje Bouillon heeft een opmerkelijk versterkt kasteel aan de oevers van de Semois. Een uitzonderlijke omgeving die je zeker zal verleiden.

 Gaume Jazz Festival
 Van 11 tot en met 13 augustus 2023
 Overnachten in Tintigny

Les Solidarités

© WBT - Christelle Anceau

Eind augustus vindt in Namen het Festival des Solidarités plaats. Dit gezinsvriendelijke, multiculturele festival brengt 3 dagen lang geëngageerde artiesten samen.

Als je toch in Waalse hoofdstad bent, beklim dan de citadel, neem plaats op het terras op Place du Vieux of wandel langs de kades van de Maas.

 Festival Les Solidarités
 Van 25 tot en met 27 augustus 2023
 Overnachten in Namen

Les Rencontres Inattendues

Les inattendues - Muziek en Filosofie in Doornik© Véronique PIPERS

Het festival Rencontres Inattendues combineert muziek en denkkunst. Filosofen, muzikanten, zangers en acteurs zullen aanwezig zijn op enkele van de meest emblematische locaties in de Stad van de 5 torens om uitzonderlijke momenten met je te delen.

Het is ook de perfecte gelegenheid om een onvergetelijke vakantie door te brengen in Doornik, een van de oudste steden van België.

 Festival Les Rencontres Inattendues
 Van 25 tot en met 27 augustus 2023
 Overnachten in Doornik

Wil je nog meer festivals ontdekken? Raadpleeg de Waalse festivalagenda voor deze zomer.

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden