Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ga er van april tot september romantisch tussenuit en verken de prachtige kastelen en wijngaarden van Namen. VISITWallonia heeft een op maat gemaakt programma voor jou samengesteld.

Geniet samen met je partner een weekend lang van de verfijning van het erfgoed en de streekproducten. De streek ten zuiden van Namen is bijzonder rijk op deze gebieden, zoals het programma van ons verblijf bewijst.

We nemen je mee naar de Maasvallei, rijk aan natuurlijke wonderen dankzij haar geografische ligging en geschiedenis. Deze schatten komen tevoorschijn uit een rustig landschap gebeeldhouwd door rivieren en valleien. Bezoek na bezoek om je ogen en smaakpapillen te verwennen.

  2 dagen en 2 nachten    Met de auto

 Steden en dorpen | Gastronomie | Natuur | Kastelen | Erfgoed

 Deze reis is alleen beschikbaar in het weekend van april tot september, vanwege de seizoenen en tijdbeperkingen op sommige plaatsen.

Boek je activiteiten van tevoren om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn en dat je verblijf soepel verloopt.

Vrijdag, je aankomst in het hart van de Naamse Condroz

Het hotel: le Domaine de Ronchinne

 

Je reis begint met de ontdekking van je accommodatie: het Domaine de Ronchinne. Dit hotel is gevestigd in een kasteel en wordt omringd door een prachtig park in Maillen.

Wandel de eerste avond door de steegjes van de wijngaard ter plaatse. Geniet daarna van een aperitief op het terras met uitzicht op de wijngaarden, om je alvast een voorproefje te geven van wat je te wachten staat.

Nu is het tijd om te genieten van het restaurant en de kelder!

Breng een rustige nacht door met je partner in de warme, authentieke sfeer van de oudere gebouwen. Of misschien slaap je liever in een meer buitengewone omgeving, zoals een futuristische loft of een hut midden in de natuur?

Previous

Zwembad, sauna, hammam en Scandinavisch bad in de wellness van het Domaine de Ronchinne in Maillen© Ivan Verzar

Dakterras op het Domaine de Ronchinne in Maillen© Phillippe Petitjean

© WBT - Maxime Collin

Next

Zaterdag, het Domaine du Chenoy en Celles

Verken de plaatselijke gastronomie

Voormiddag: proef wijnen van originele, biologische productie

 
Maillen → Emines
29 min 33 km

Voor de eerste activiteit van de dag nemen we je mee naar het Domaine du Chenoy, ten noorden van Namen. Dit meeslepende bezoek aan het hart van een wijngaard nodigt je uit om meer te leren over de geschiedenis en het proces van wijnmaken. Proef hier biologische wijnen en Belgische bubbels!

Het domein organiseert regelmatig diverse pop-upconcepten zoals bars en restaurants in samenwerking met lokale voedselproducenten. Bekijk het laatste nieuws voor je bezoek zodat je er optimaal van kunt genieten!

 Bezoeken op reservatie elke zaterdag van april tot oktober (om 10.30 en 14.00 uur).

© Domaine du Chenoy - Nicolas Meinguet - www.nicolasmeinguet.com
Previous

© WBT - I. Monfort

© Mark Rossignol

© Mark Rossignol

© François Delfosse

Next

Namiddag: een kasteel en verborgen schatten...

 
Emines → Celles
35 min 46 km

Bezoek als stel het prachtige Kasteel van Vêves met uitzicht op de omgeving. Je zult versteld staan als je ziet dat het een silhouet heeft dat de mooiste sprookjeskastelen waardig is.

Deze middeleeuwse locatie, volledig gerestaureerd in 1969, nodigt je uit om van verdieping naar verdieping en door de eeuwen heen te wandelen... Bewonder de weelderige wapenzaal en het 18e-eeuwse meubilair.

Maak vervolgens een romantische wandeling door het mooie dorp Celles en ontdek het erfgoed. Vanaf het plein leidt een circuit met didactische panelen je tussen de Romaanse collegiale kerk en hedendaagse kunstwerken.

 5 plekken om te eten en drinken rond Celles
La Cocotte, Le Fenil, L'Auberge de la Lesse, Le Val Joli, La Clochette

 

's Avonds: een explosie van smaken, l'Eau-Vive

 
Celles → Profondeville
29 min 36 km

Om de dag af te ronden, raden we je aan een tafel te reserveren bij , een restaurant met heerlijk eten en een onberispelijke service. We hebben je er al over verteld in ons artikel Warm aanbevolen restaurants.

© recovvu

Zondag, kasteel en wandeling te midden van de wijngaard

 Een ongelooflijk romantisch uitje in een prachtige omgeving

Previous

© Benjamin Potie

© Daniel Fouss - Les Jardins d'Annevoie

© Benjamin Potie

Next

Voormiddag: het kasteel van Annevoie - proeverij van plaatselijke wijnen

 
Maillen → Annevoie-Rouillon
16 min 7 km

Na een goede nachtrust gaat het naar de Watertuinen van Annevoie. Deze tuinen, 250 jaar geleden aangelegd aan de voet van een kasteel, zijn een ware plek van verjonging en betovering. Ze werden aangelegd volgens 3 filosofieën: de Franse, waar kunst de natuur corrigeert; de Italiaanse, waar kunst zich aanpast aan de natuur; en de Engelse, waar kunst de natuur imiteert.

Het kasteel van Annevoie produceert sinds kort zijn eigen wijn, die ter plekke wordt verkocht.

's Middags, snelle lunch of picknick?

 Hier zijn onze 2 suggesties om de smaken van de Condroz namurois te ontdekken:

  • De brasserie Bocow. Het uitzicht op de tuinen vanaf het terras is uitzonderlijk. Er wordt een verscheidenheid aan lokale producten aangeboden, waaronder wijnen van Château de Bioul en Domaine Bon Baron de Dinant.
  • Of geniet van een heerlijke picknick tussen de wijnranken bij het Château de Bioul. Ontspan in de idyllische omgeving van het park.

 Picknickmanden zijn alleen beschikbaar op reservering.

© Château de Bioul - Mathieu Pfennings
Previous

© Château de Bioul - Mathieu Pfennings

© WBT - Benjamin Potie

© Château de Bioul - Mathieu Pfennings

Next

Verwen jezelf 's middags in een kasteel in Bioul

 
 Annevoie-Rouillon → Bioul
6 min 4 km

Rond je wijnervaring af met de verbazingwekkende interactieve rondleiding Made in Bioul. Ontdek het verhaal achter het ontstaan van het domein en leer meer over de wereld van wijn.

Trakteer jezelf op een moment van ontspanning op het terras, terwijl je geniet van een reeks wijnen van het domein. Combineer deze wijnen met een aperitiefplankje met lokale producten!

 Is het hotel niet meer beschikbaar op de door jou gekozen datum? Wil je in een ander etablissement verblijven? Hier zijn enkele suggesties voor hotels in kastelen in de regio:

Zin om nog meer te ontdekken?

Verleng je verblijf met de volgende bezoeken...

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden