Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De komst van de winter markeert altijd het begin van een magische periode vol verwondering en vreugde. Dit jaar is er magie om elke hoek en wordt het erfgoed van Wallonië in de kijker gezet met verlichtingen, spektakels en kerstmarkten.

Verlichte wandelingen

Wandel langs deze verlichte en themawandelingen langs uitzonderlijke plaatsen die voor de gelegenheid versierd en verlicht zijn. Buiten in de prachtige landgoederen van Terhulpen en het Park van Edingen, in de straten van Dinant, of van kamer tot kamer in verschillende Waalse kastelen, laat je verrassen door zoveel schoonheid.

Lanterna Magica in Terhulpen

 Van 20 oktober tot en met 10 december 2023

© Lanterna Magica

Rood, roze, oranje... Het is momenteel een explosie van kleuren in het kasteel van Terhulpen. Laat je voetstappen je leiden door deze magische omgeving, die je kinderlijke geest zeker zal doen ontwaken.

Fantastische personages, spectaculaire belichting en magische invloeden dompelen je onder in deze buitengewone herfstsymfonie.

Dinant Lumière in Dinant

 Van 1 december 2023 tot en met 6 januari 2024

Lichtbubbel rond een standbeeld in Dinant© Dinant Lumières_Omer Laloux

"Dinant Lumière" is een manier om de belangrijke plaatsen van de stad op te waarderen door middel van een sfeervol verlichte wandeling en evenementen en activiteiten.

Kerstmarkten om te winkelen en lekkere producten te proeven, concerten en muzikaal vermaak om de sfeer op te snuiven en shows en processies die je ogen de kost geven en je verbazen. Een zeer aantrekkelijk programma!

 

De Magie van Kerstmis in Gembloux en Soignies

 Van 8 tot en met 26 december 2023

© Château de Louvignies_Florence de Moreau

Decors die niet moeten onderdoen voor Hollywood, acteurs en actrices die je helemaal onderdompelen in de sfeer van de plek en een magisch verhaal waar je meer over wilt weten...

Dit staat je allemaal te wachten tijdens de kerstmagie in het kasteel van Louvignies en Corroy-le-Château. Een unieke theatrale wandeling om met het hele gezin te beleven!

Magisch Kerstmis in het Kasteel van Modave

 Van 9 december 2023 tot en met 7 januari 2024

© Château de Modave asbl

In het Kasteel van Modave kun je maar liefst 25 kamers bewonderen die zijn versierd in de kleuren van het feestseizoen. Loop van kamer naar kamer en bewonder deze elegante residentie die voor de gelegenheid is versierd. 

Het spektakel speelt zich ook buiten af: zodra de avond valt, worden de gevels verlicht!

De Lumineuze Nachten in het Park van Edingen

 Van 23 februari tot en met 10 maart 2024

© Urban Mapping

Geclassificeerd als Belangrijk Erfgoed in Wallonië en bekend om de schoonheid van de site, is het park van Edingen nog mooier tijdens de Lumineuze Nachten.

360°-projecties, flamboyante en kleurrijke installaties, holografische projecties op het meer... Het is een fantastisch programma dat het park zijn bezoekers biedt. Vertrek met sterren in je ogen en herinneringen in je hoofd!

Voorstellingen

Het doel van deze uitzonderlijke creaties is om de waarde van opmerkelijke gebouwen en plaatsen te verhogen, of om de kunst van het opvoeren te verdedigen en toegankelijk te maken voor iedereen. Deze opvoeringen, die zich afspelen in verschillende Waalse steden, brengen je in een betoverende en meeslepende sfeer.

La porteuse de souffle in Gerpinnes, Fontaine l’Évêque en Perwez

 Van 2 tot en met 27 december 2023

© Christophe Hennuy

Eenvoud en menselijkheid zijn aan de orde van de dag in deze voorstelling van het gezelschap Baladins du Miroir. Muziek, zang, dans en circus delen de ruimte om leven te geven aan een creatie die vragen stelt en bezielt.

Deze productie vertelt over die momenten in het leven waarop twijfel, verandering en vooral hoop ons bestaan binnendringen en ons in staat stellen om van standpunt te veranderen. Een thema dat iedereen zal aanspreken.

De kerstboog in Aarlen, Luik en Doornik

 

 Van 20 december 2023 tot en met 7 januari 2024

© Les Nocturnales ASBL

Dieren arriveren in 3 van de mooiste kathedralen van Wallonië! Deze nieuwe creatie van Luc Petit voor de Nocturnales herneemt het verhaal van de Ark van Noach en belooft een echt moment van verwondering te worden.

In Aarlen, Luik en Doornik combineert deze show spectaculaire acrobatiek, dromerige kostuums en lichteffecten om magie te brengen op deze uitzonderlijke locaties. Dit wil je niet missen!

Kerstmarkten

Kuieren tussen de kraampjes, halt houden aan de verschillende chalets te bekijken, genieten van een zoete lekkernij of een glas glühwein... Het zijn al deze kleine dingen die kerstmarkten zo charmant maken.

Kerstmarkt in Luik

 Van 25 november tot en met 30 december 2023

© WBT - J.P. Remy

Je zult op één dag niet genoeg tijd hebben om de hele kerstmarkt in Luik te bezoeken, want er is zoveel te doen! In het hart van de Vurige Stede biedt de oudste markt van België haar bezoekers activiteiten zoals een rodelbaan, een ijsbaan en een reuzenrad.

De lokale knowhow wordt niet vergeten dankzij de 150 chalets die gewijd zijn aan geschenken en gastronomie. Het must-see kerstevenement.

Kerstmarkt van Bergen

 Van 2 tot en met 31 december 2023

© WBT - Emmanuel Mathez

Tijdens je wandeling over de kerstmarkt van Bergen kun je het geluk hebben de Kerstman en Kerstvrouw tegen het lijf te lopen in een chalet. Een gelegenheid voor de kleintjes (en de minder kleintjes!) om hun brief af te geven.

Voor fijnproevers en degenen die hun geschenken willen kopen, moet het dorp van ambachtslieden en smaken van de wereld al je wensen kunnen bevredigen!

 

Ontdek nog andere kerstmarkten in Wallonië.

De eindejaarsfeesten in Wallonië worden een geweldige tijd! Een uitgelezen kans om je hart te vullen met herinneringen en magische momenten!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden