Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De zomer is het seizoen waarin ons leven een versnelling lager schakelt, een gezellig avondje met vrienden een vervolg krijgt onder de sterrenhemel en het gelach van kinderen weerklinkt op het water. Of je nu liever ontspant, een gezinsuitstap maakt of geniet van de sfeer van de grote festivals, Wallonië heeft alles in huis voor een onvergetelijke zomer waarover je honderduit zal kunnen vertellen.

Wist je trouwens dat je in Wallonië de ene ontdekking na de andere kan doen op een korte afstand?

Doe heel wat mooie indrukken op

 Wallonië met je gezin

Met de zomervakantie in aantocht is er geen tekort aan ideeën voor uitstapjes en activiteiten om samen te doen. Dit is je kans om met het hele gezin op avontuur te gaan en een paar mooie momenten van samenzijn te delen. Met uitstapjes voor alle leeftijden, culturele excursies en uitstapjes in de natuur kun je je eigen schema samenstellen van gezinsactiviteiten!

© WBT - Maxime Collin

Avonturiers leven zich uit met kajakken, boomklimmen of een ritje in een achtbaan in een pretpark. De nieuwsgierigen kunnen door de gangen van musea dwalen en dieren bewonderen in dierenparken.

De zomer is ook de ideale gelegenheid om meer te weten te komen over ons rijke erfgoed, met zijn overvloed aan abdijen, kastelen en natuurgebieden die allemaal binnen handbereik van elkaar liggen. Zei je afwisseling? 

© WBT - Bons Baisers d'Aurélie

© WBT - Benjamin Potie

 Onze fietsroutes

© WBT - Henning Angerer

 

Een van de eenvoudige geneugten van de zomer is op pad gaan met de fiets, met je haren wapperend in de wind en je hoofd vol verlangen om nieuwe dingen te ontdekken. En er zijn genoeg manieren om Wallonië op twee wielen te verkennen:

  • ga op fietsvakantie op langeafstandsfietsroutes zoals EuroVelo, de Maasfietsroute of de Vennbahn; 
  • kies voor een gezinsuitstapje in de frisse lucht;
  • maak je eigen route op maat met behulp van het knooppuntennetwerk en rijd veilig op de RAVeL

 Download exclusief het roadbook van EuroVelo 5, waarvan 300 km door diverse landschappen van Wallonië lopen.

 De Mooiste Dorpen van Wallonië

Dit jaar viert de vereniging De Mooiste Dorpen van Wallonië haar 30e verjaardag! 30 jaar promotie van traditionele dorpen met karakter die een bezoek van een dag meer dan waard zijn. Want er is geen tijd om je te vervelen als je er bent!

Dankzij de vereniging kun je deze uitzonderlijke plaatsen op allerlei manieren bezoeken: korte of lange wandelingen, fietstochten, autotochten, Totemus-jachten of informatiepanelen in de dorpen. De Mooiste Dorpen van Wallonië staan klaar om je te verwelkomen en alle schatten te onthullen die ze te bieden hebben.

© PBVW - Rita Van de walle

 Plezier in de zon of in de regen 

© WBT - Benjamin Potie

Op zoek naar wat verkoeling van de hitte? Wees gerust, in Wallonië vind je een hele rits aan ideeën om warme zomerdagen in de koelte door te brengen. Onze selectie van activiteiten in of rond het water, ondergronds of cultureel zijn allemaal verfrissende alternatieven waar je onbeperkt van kunt genieten!

Is er storm op komst en valt de regen met bakken uit de hemel? Vallen je plannen in het water? Helemaal niet! Beleef net zoveel plezier met deze indooractiviteiten totdat de regen stopt en de zon tevoorschijn komt.

Overnachten in Wallonië

© WBT - Bruno D'Alimonte

© Landal GreenParks B.V.

Wil je graag wat tijd doorbrengen met je naasten voor een kort of lang verblijf? Geen probleem! Ontdek het ruime aanbod aan gezinsaccommodaties in Wallonië.

Midden in het bos, op het platteland voor een ontbijt in de zon, midden in de stad of in een vakantiedorp? De keuze is aan jou! Bekijk onze selectie van accommodaties en boek de accommodatie die het beste bij je past, voor onvergetelijke familiemomenten.

De zomeragenda

Feestelijke sfeer op het BAD-festival© BAD Festival - Axel Pics

Belangrijke evenementen

Wallonië zit vol met creatieve, gepassioneerde mensen vol ideeën en organiseert het hele jaar door evenementen, de ene nog verrassender dan de andere.

Wat je voorkeuren ook zijn, ga van de ene wereld naar de andere met onze selectie van niet te missen evenementen.

Lopende tentoonstellingen

Cultuur beleven kan je in elk seizoen. Het hele jaar door vinden interessante tentoonstellingen plaats in de Waalse musea. Wat je artistieke voorkeuren ook zijn, je vindt ongetwijfeld je gading in ons aanbod..

Koop je ticket en ga cultuur opsnuiven!

© Alain Bornain, image 23/02, huile sur toile, 250x360cm

Leuke tips

 Voordelig reizen naar Wallonië en de Ardennen

© WBT - Denis Erroyaux

Kortingen, gratis toegang, passen, gezinsvoordelen... Slimme bezoekers profiteren van alle toeristische aanbiedingen in Wallonië! Klaar voor een voordelig uitstapje in deze mooie streek?

Veel plezier tijdens je bezoek aan Wallonië!

 

 VISITWallonia.be Pass

© WBT - Olivier Bourgi

Bespaar geld met de VISITWallonia.be Pass. Dankzij deze handige digitale toeristenpas krijg je meer dan 200 voordelen en een selectie leuke tips voor je uitstapjes en verblijven in Wallonië.

Maak gebruik van tal van aanbiedingen en kortingen bij onze toeristische partners. Het aanbod verandert doorheen het jaar. Download snel je Pass.

© WBT - I. Monfort | © Xavier Ethuin

 Van de ene ontdekking naar de andere

Wallonië mag dan misschien niet groot zijn, maar je vindt er op die kleine ruimte een uitgebreid toeristisch aanbod.

En je hoeft helemaal niet ver te rijden eens je ter plekke bent. Alles ligt er dicht bij alles...

Laat je een dag, een weekend of zelfs een week lang betoveren door de steden en dorpen, het erfgoed, het culturele en recreatieve aanbod, de natuur, de gastronomie en vooral de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners.

Je mooiste momenten in Wallonië

Deel je mooiste zomerfoto's op Instagram met #VISITWallonia

 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden