Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Veel steden in Wallonië borrelen van kunst en cultuur. De middeleeuwse geschiedenis, het rijke patrimonium en de natuur gaan er naadloos in elkaar over. Elk van deze charmante steden heeft zijn eigen identiteit, zijn schatten, zijn charmes, zijn curiosa... Eén ding hebben ze gemeen, je wordt overal met open armen ontvangen!

©  WBT - David Samyn

In de Laars van Henegouwen vind je Thuin, het stadje met de hangende tuinen.

Zowel de tuinen als de steegjes eromheen zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Het Belfort, Unesco-werelderfgoed, torent hoog boven de stad uit.

De kunstroute Fluide zorgt voor een frisse wind in een middeleeuws decor.

Hedendaagse kunstenaars gaan er in dialoog met de stad en het erfgoed.

Een minder bekende stad is La Louvière. Het paradepaardje van de stad is Keramis, het Centrum voor Keramiek van de Federatie Wallonië-Brussel.

Dit museum vind je op de site van de oude faiencefabriek Boch, een industriële parel.

De voormalige flessenovens met hun gedurfde architectuur vormen het ideale decor voor de werken van hedendaagse keramisten.

©  Keramis

Ook in Rochefort valt er van alles te beleven. Het Gallo-Romeinse Archéopark Malagne en de Grot van Lorette zijn verborgen pareltjes. Nagenieten kan bij een heerlijke trappist, gebrouwen in de Abdij van Notre-Dame de Saint-Remy.

In Bouillon komen liefhebbers van geschiedenis en natuur aan hun trekken. Het versterkte kasteel - ooit de thuisbasis van Godfried van Bouillon - is een van de opmerkelijkste burchten van Europa. Bezoek zeker ook het Hertogelijk Museum en de Archéoscope. Bouillon, gelegen in een meander van de Semois, is een wandelparadijs.

De streek van Bastogne is diep getekend door de Tweede Wereldoorlog. In het Bastogne War Museum kom je alles te weten over de Slag om de Ardennen. Vlakbij ligt het Memoriaal van Mardasson, gebouwd ter ere van de gesneuvelde soldaten. In de Bastogne Barracks is het Interpretatiecentrum voor WO II geïnstalleerd. Vanuit deze barak sprak generaal McAuliffe het legendarische woord 'nuts' uit.

Koppel naast het standbeeld van Raymond Devos in Rochefort

Rochefort

Rochefort.... een vakantie- of weekendbestemming om je te herbronnen op uitzonderlijke plaatsen in het hart van een ontspannende natuur. Het is ook een mooie gelegenheid om te lachen bij het Internationale Lachfestival!
Panorama sur la ville du Bouillon et son château fort

Bouillon

Bouillon is een combinatie van geschiedenis, natuur, sport en ontspanning, een kasteel en een wildpark. Ideaal voor een ontspannen verblijf.
Memorial mardasson Bastogne americain monument ardennes

Bastogne

Bastogne, dat diep getekend was door de Tweede Wereldoorlog, is vandaag een plaats van herdenking. De inwoners van Bastogne, die gastvrij zijn en houden van traditie, hebben ook de reputatie een sterk karakter te hebben!

In de provincie Luik zijn de zustersteden Stavelot en Malmedy de perfecte bestemming voor een weekendje weg.

Stavelot straalt met zijn vakwerkhuizen, steegjes en fonteinen nog steeds een 18e-eeuwse sfeer uit. Wandel zeker tot aan de Abdij. Met zijn drie thematische musea (de geschiedenis van het oude Prinsdom Stavelot-Malmedy, het Circuit van Francorchamps en Guillaume Apollinaire) is het uniek in de wereld.

In het voormalige klooster van Malmedy is tegenwoordig het Malmundarium gevestigd, een cultureel en toeristisch centrum dat de geschiedenis van de stad evoceert. Je leert er alles over de oude industrieën (leerlooierijen en papierfabrieken) en het carnaval.

©  Abbaye de Stavelot

Bezoek het Malmundarium, historisch en toeristisch hart van Malmedy© SI Malmedy

En wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Waterloo? Neem een duik in de geschiedenis en bezoek het Wellingtonmuseum, het Mémorial 1815 en het laatste hoofdkwartier van Napoleon. Natuurlijk kan een beklimming van de heuvel met de Leeuw van Waterloo niet ontbreken. Daarna snak je ongetwijfeld naar een lekker stuk suikertaart. Het recept is meer dan 100 jaar oud. Ook dat is cultuur! 

©  MT Waterloo - Jean-Philippe Van Damme

Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek de 23 charmante steden in Wallonië.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden