Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De toeristische en culturele sector leeft in het digitale tijdperk! Deze 7 plaatsen vertrouwen op technologie om je bezoek interactief, poëtisch en zelfs totaal buitengewoon te maken! Wat een geweldige manier om het Waalse erfgoed te ontdekken.

Erfgoed in de schijnwerpers

Een reis naar de oorsprong van de wereld, in het Domein van de Grotten van Han

In de beroemde grotten van Han,  neemt het spektakel "Origin" je mee op een reis door de tijd, naar de oorsprong van de wereld. 

Op 110m onder de grond wordt dit meeslepende 360°-werk mogelijk gemaakt dankzij gloednieuwe technologieën zoals videomapping en lasers.

© Domaine des Grottes de Han

Spektakel "Origin": een meeslepend werk dat je absoluut moet zien in de Grotten van Han.

Ongelooflijke effecten onder de Citadel van Namen

De Citadel van Namen biedt een dubbele ervaring op vlak van innovatie.  Eerst is er het bezoek aan de onderaardse gangen. Langsheen het parcours, versterken 3D-animaties, projecties en geluidseffecten de uitleg van de gids. 

Vervolgens vind je sinds kort aan de voet van de Esplanade van de Citadel het Pavillon. In het hart van een erfgoedsite is deze tentoonstellingsruimte gewijd aan digitale culturen.

©  Vincent Ferooz, Pixel Komando
Onderaardse gangen van de Citadel van Namen: 3D-animaties, projecties en geluidseffecten dompelen je onder in de geschiedenis.

Genieten van kunst door spel en interactiviteit

Het Museum van Mariemont combineert spel en technologie

Het Museum van Mariemont, dat een prachtige collectie heeft met betrekking tot het oude Egypte, biedt een virtuele ervaring via het spel Momix.

Teleporteer jezelf via virtual reality naar het oude Egypte in een balsemtent. Ontmoet Anubis, de Egyptische god van de mummificatie, die je moet helpen bij het maken van Hors mummie. De verschillende vereiste voorwerpen (canopische vazen, amuletten, doodskist, enz.) zijn gemaakt op basis van de voorwerpen die in het museum te zien zijn.

 

 

Het Mudia, een plaats van interactie tussen het werk en jou

Het Mudia is erin geslaagd grote namen in de kunst tentoon te stellen in het hart van de Ardennen, in het mooie dorpje Redu. Dit museum schetst de geschiedenis van de kunst vanaf de middeleeuwen tot heden. Elke zaal heeft zijn eigen leuke en interactieve terminals, waardoor het een unieke ervaring wordt!
 

Augmented reality: een levendiger bezoek!

Meeslepende ervaring in het Bois Jacques van Bastogne

In 1944 was het Bois Jacques, in Foy bij Bastogne, het toneel van hevige gevechten tussen Duitse en Amerikaanse soldaten. Deze gebeurtenis was het onderwerp van een aflevering van de serie "Band of Brothers". De site is een bedevaartsoord geworden waar je de overblijfselen van het verleden kan observeren, zoals de beroemde fox holes, die nu nog te zien zijn.

Dankzij een mobiele applicatie met augmented reality kun je een meeslepende ervaring beleven en het dagelijkse leven zien van de G.I.'s die zich in deze schuttersposten verschansten.

De QR-codes in de Abdij van Villers-la-Ville geven toegang tot informatie in augmented reality

De Abdij van Villers-la-Ville onthult al haar geheimen dankzij QR-codes die toegang geven tot heel wat verrijkte inhoud. Aan de hand van teksten, video's, podcasts en audiogidsen kun je kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis van dit uitzonderlijke Waalse erfgoed.

Dompel je onder in het dagelijkse leven van de monniken en ontdek talrijke anekdotes over de monniken die hier woonden tussen 1146 en 1796.

© WBT - Olivier Polet

Binche: een virtual reality headset in het Internationaal Carnavals- en Maskermuseum

In Binche biedt het Internationaal Carnavals- en Maskermuseum je een participatieve en zintuiglijke ervaring in het hart van de folklore. Ontdek foto's en video's in augmented reality, een virtual reality-headset en een film.
 

© Musée international du Carnaval et du Masque

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden