Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De provincie Henegouwen (Hainaut) telt een groot aantal Unesco-vermeldingen

Henegouwen grenst aan Frankrijk. De provincie is rijk aan Unesco-schatten: drie vroegere mijnen (zoals de mijn van Spiennes) en de scheepsliften. Doornik (Tournai) is een van de oudste steden van België. In het centrum zie je veel historische huizen én bezoek je de kathedraal (Unesco). Ook Bergen (Mons) en Charleroi zijn aanraders. Bergen, door het kleinschalige karakter, de prachtige Grand Place en het culturele aanbod. Charleroi ontpopt zich met mooie initiatieven als bierbrouwerijen op plekken waar ooit de industrie floreerde. Henegouwen heeft een sterke traditie. Sommige zoals de Doudou van Mons en de reuzen van Ath staan op de werelderfgoedlijst.

Wat kun je er doen?

De provincie beschikt over een bijna volledig fietsknooppuntensysteem. Fietsend kan je dus je eigen route samenstellen. Ook zijn er routes zoals de Van Gogh-route langs Cuesmes waar de schilder een tijd lang woonde en werkte. Hou je van water, dan trek je naar het uitgestrekte merengebied van Eau d’Heure. Last but not least, is er Pairi Daiza. Meerdere malen bekroond als best gewaardeerde en mooiste dierentuin van de Benelux!

Ontdek de highlights van de regio

Panoramisch zicht op het belfort (UNESCO) en op de Sint-Christophekerk in Charleroi

Charleroi

Hoewel Charleroi een donkere periode doormaakte met het einde van de staalindustrie en het bloeiende industriële verleden, is de stad nu een stad vol belofte.
Beffroi de Thuin

Thuin

Thuin, gelegen in Henegouwen, is een kleine stad met een middeleeuws verleden die bezoekers charmeert met zijn belfort (Unesco-werelderfgoed), zijn smalle straatjes en zijn verbazingwekkende hangende tuinen. Een must-see!

Overige tips:

Un couple arrive dans une chambre de l'Hôtel des Sorbiers à Hastière

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden