Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Laat je verrassen door het joie de vivre van de provincie Luik (Liège)

In de provincie Luik begon ooit het toerisme. De adel kwam een paar honderd jaar geleden voor het weldadige bronwater naar de thermen van Spa. Inmiddels is Spa wereldwijd synoniem voor zuiver bronwater. Rondom het stadje liggen de heuvels met bossen van de Ardennen met vele watertjes en bronnen. Het waterrijke gebied begint in de Hoge Venen. Het hooggelegen, uitgestrekte veengebied is een heel ander wandel- en fietsgebied. Een mooie combinatie met de Ardennen! De langeafstandsfietsroute Vennbahn is dan ook populair. De provincie is met een dicht netwerk aan routes een paradijs voor wandelaars en fietsers. Tochten voeren langs stromende beken en mooie kastelen als Reinhardstein en Modave.

Wat kun je er doen?

De provincie heeft een rijk verleden en dat levert bezienswaardigheden op. Je ziet de rijkdom van vroeger terug in gebouwen. Zoals bij de abdij van Stavelot dat historie combineert met passie voor auto’s. Die laatste is verbonden met het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps. De citadel van Huy is bij het naderen van de plaats een kloek voorproefje van het gezellige stadje. In de Blegny-mijn daal je af in een mijnschacht. En in de stad Luik tref je gebouwen aan uit de periode dat het gebied een groot en vooraanstaand bisdom was. De stad floreert wéér. Je voelt er de levenskunst of joie de vivre. Kijk naar het prachtige station van Luik-Guillemins en je ziet: hier hebben ze smaak en waarderen ze het mooie in het leven. Kom er ook van genieten!

Ontdek de highlights van de regio

Luik

Luik is een stad om te ontdekken, misschien wel opnieuw. De sterk veranderde stad is vol contrasten. Historische gebouwen staan zij aan zij met moderne architectuur. Knusse boetiekjes vind je er naast hippe eettentjes en traditionele cafés. De stad leeft, ervaar het zelf tijdens een stedentrip Luik.
Thermes - Spa - Détente - relaxation - Wellness

Spa

Spa is wereldwijd bekend als 'hoofdstad van het bronwater'. De waterbronnen trokken en trekken adellijken en beroemdheden. Nog steeds is de plaatrsnaam synoniem voor kuuroorden. Spa is bovendien omringd door prachtige natuur. Het wereldberoemde racecircuit SPa-Francorchamps ligt vlakbij. .
Circuit - Spa-francorchamps - sport moteur - F1 - GP

F1-circuit van Spa-Francorchamps, een dag in poleposition

Welkom op het Circuit van Spa-Francorchamps, het mooiste en bekendste racecircuit ter wereld! Het historische circuit is favoriet onder Formule 1-coureurs. Neem een kijkje achter de schermen bij de Race Control, de perskamer, de mythische Raidillon en bestijg het podium waar beroemde kampioenen hun prijs in ontvangst namen.
Luchtfoto van het Kasteel van Reinhardstein

Het Kasteel Reinhardstein

Dit 14e-eeuwse kasteel, dat bijna 150 jaar geleden werd verlaten, beleeft een buitengewone tweede jeugd sinds een historicus er verliefd op werd. Bezoek het kasteel!

Overige tips:

 

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden