Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Bosrijke omgeving met stromende rivieren in provincie Belgisch Luxemburg (Luxembourg Belge)

Heerlijk die rollende heuvels getooid met bossen. Zalig die meanderende rivieren waar je zo lekker met je voeten in het water staat of speelt met stenen. De provincie Belgisch Luxemburg ligt grotendeels in de Ardennen. En in de Ardennen ga je natuurlijk lekker buitensporten. Zoals kanoën en kajakken op de rivieren de Lesse, Ourthe en Semois. Of wandelen in de uitgestrekte bossen en naar uitzichtpunten als Hérou op de Ourthe-rivier en de Tombeau du Géant op een meander van de Semois. Klim op de fiets om meer kilometers te maken.

Ontdek de provincie met een van de vele fietsroutes. Mountainbikers kiezen voor de ruige paden dwars door de bossen. Vooral bij Houffalize kan je met je fiets ‘off road’. Bijzonder is het Géopark Famenne-Ardenne. Dit gebied is en blijft authentiek dankzij de erkenning door Unesco. De titel zorgt ook dat je als bezoeker inzicht krijgt wat er zo bijzonder aan de streek is. In deze provincie vind je volop accommodatie als hotels, vakantiehuizen en campings. Van een ‘natuurcamping’ tot campings met alle wenselijke faciliteiten en accommodatieverhuur.

Wat kun je er doen?

Vakantievieren lijkt uitgevonden in deze streek waar geschiedenis een belangrijke rol speelt. Bij Bastogne vonden zware gevechten van het Ardennenoffensief in 1944 plaats. Boeiende musea en herdenkingsplekken doen je beseffen hoe belangrijk leven in vrijheid is. Zoals wij nu mogen genieten van Durbuy bijvoorbeeld. Het plaatsje met straatjes en gezellige winkels en goede restaurantjes blijft in trek. De hoogste toppen vind je bij Vielsalm. Die meten 651 meter. Daar kan je, dichtbij huis, je langlaufski’s of snowboard onderbinden als er sneeuw ligt. Of roetsj je met een slee de heuvels af! Tegen de grens met Frankrijk vind je de Gaume-streek waar de heuvels lager zijn en het klimaat zachter is. Met de huizen in gele zandsteen en rode pannendaken voel je je in Zuid-Frankrijk. Zo ver hoef je niet te reizen, het zuiden van België is ver genoeg om je lekker op vakantie te voelen.

Ontdek de highlights van de regio

Pont - ourthe - Durbuy

Durbuy

In het oude centrum van Durbuy hebben de geplaveide straatjes met historische huizen een enorme aantrekkingskracht. Het mooie stadje wandelend ontdekken brengt je langs steegjes, winkeltjes en gezellige cafés en restaurants. Het intieme Durbuy is in elk seizoen een aanrader.

Bastogne

Bastogne, dat diep getekend was door de Tweede Wereldoorlog, is vandaag een plaats van herdenking. De inwoners van Bastogne, die gastvrij zijn en houden van traditie, hebben ook de reputatie een sterk karakter te hebben!
 
Orval

Abdij Notre-Dame d'Orval

De prachtige abdij is een authentieke en historische plek in de Gaume. Ontdek een van de meest opmerkelijke cisterciënzierabdijen met kunstcollecties en een gereputeerd trappistenbier.

Overige tips:

 

Un couple arrive dans une chambre de l'Hôtel des Sorbiers à Hastière

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden