Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In de provincie Namen (Namur) kies je voor de veelzijdigheid van het landschap

Dinant en Namen zijn de bekendste plaatsen van deze provincie. Beide liggen op een fotogenieke plek in de Maasvallei. De twee stadjes hebben meer dan genoeg te bieden om er een aantal dagen te verblijven. Op de fiets langs de Maas rijd je langs kasteeltjes en in het achterland liggen wijngaarden. Vlakbij beginnen de heuvels van de Ardennen waar je lekker kunt buitensporten. Een deel van Geopark Famenne-Ardenne (Unesco) ligt bij Rochefort in deze provincie. Deze titel houdt in dat het gebied beschermd wordt zoals het nu is. Ook wordt bezoekers uitgelegd en zichtbaar gemaakt wat de bijzonderheden zijn.

Wat kun je er doen?

Behalve fietsen en kajakken op de Lesse kan je ook spannende outdoor activiteiten doen. Neem bijvoorbeeld de langste hangbrug van Dinant Evasion. Of volg een van de vele wandelroutes, een korte of lange wandeling afhankelijk van je wens. Een bijzondere route is die van Viroinval naar Fondry des Chiens. Het karstgesteente is er door erosie kaal komen te liggen. De Viroinval laat je een heel ander landschap in de provincie zien. De stoomtrein door de drie valleien tussen Treignes en Mariembourg is een mooie manier om dit deel van Namen te ontdekken.

Ontdek de highlights van de regio

Dinant

Dinant is een echt postkaartstadje en biedt een charmant beeld. Kijk aan de oever van de Maas naar de Citadel en de bolvormige klokkentoren van de collegiale kerk.
Grotte - Domaine de Han-sur-Lesse - Le Styx

De Grotten van Han

Kom de wereldberoemde grotten in Han-sur-Lesse bezoeken. Deze ondergrondse grot, op een steenworp afstand van Rochefort, staat al jaren als topattractie met 3 sterren in de Michelin-gids vermeld. .

Overige tips:

 

Intérieur du domaine de Ronchinne avec soleil couchant par la fenêtre

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden