Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Deze winter ligt de kerstmagie om elke hoek en wordt het Waalse erfgoed in de verf gezet met shows, sfeervolle verlichting en kerstmarkten. Laat je verwonderen!

Kerstmarkten

Rondstruinen over de markt, stoppen om de verschillende kraampjes of chalets te bekijken, je overgeven aan een zoete lekkernij of een glühwein... Het zijn al die kleine dingen die de charme van de kerstmarkten uitmaken.

Kerstmarkt in de Tuinen van Annevoie

 Van 25 tot en met 27 november 2022

© Les jardins d'Annevoie - Daniel Fouss

Een weekend lang worden de Tuinen van Annevoie ondergedompeld in de kerstsfeer. Bij deze gelegenheid kun je door de voor de gelegenheid versierde tuinen wandelen en de weerkaatsing van de lichtjes op het water bewonderen.

Talrijke exposanten bieden je ook de kans om hun specialiteiten te ontdekken die op de kerstmarkt van de site worden gepresenteerd. Een prachtig domein in de kijker gezet door de magie van Kerstmis!

Kerstmarkt van Luik

 Van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023

© WBT - J.P. Remy

Je zult op één dag niet genoeg tijd hebben om de hele kerstmarkt in Luik te bezoeken, want er is zoveel te doen! In het hart van de Vurige Stede biedt de oudste markt van België haar bezoekers activiteiten zoals een rodelbaan, een ijsbaan en een reuzenrad.

De lokale knowhow wordt niet vergeten dankzij de 150 chalets die gewijd zijn aan geschenken en gastronomie. Het must-see kerstevenement.

Kerstmarkt van Bergen

 Van 3 tot en met 31 december 2022

© WBT - Emmanuel Mathez

Tijdens je wandeling over de kerstmarkt van Bergen kun je het geluk hebben de Kerstman en Kerstvrouw tegen het lijf te lopen in een chalet. Een gelegenheid voor de kleintjes (en de minder kleintjes!) om hun brief af te geven.

Voor fijnproevers en degenen die hun geschenken willen kopen, moet het dorp van ambachtslieden en smaken van de wereld al je wensen kunnen bevredigen!

Verlichte wandelingen

Tijdens deze verlichte en thematische wandelingen wandel je langs bijzondere plaatsen die voor de gelegenheid zijn versierd en verlicht. Buiten in de prachtige domeinen van Terhulpen en het Park van Edingen of van kamer tot kamer in verschillende kastelen in Wallonië, laat je verrassen door zoveel schoonheid.

Lanterna Magica in Terhulpen

 Van 21 oktober tot en met 11 december 2022

© Lanterna Magica

Rood, roze, oranje... Het is momenteel een explosie van kleuren in het kasteel van Terhulpen. Deze magische omgeving verbergt echter een hevige strijd tussen het kasteel en de natuur aan de ene kant en de krachten van het kwaad aan de andere kant!

Fantastische personages, spectaculaire belichting en magische invloeden dompelen je onder in de strijd om het Betoverde Bos te redden.

De Lumineuze Nachten in het Park van Edingen

 Van 17 februari tot en met 5 maart 2023

©  Office du Tourisme d’Enghien

Geclassificeerd als Belangrijk Erfgoed in Wallonië en bekend om de schoonheid van de site, is het park van Edingen nog mooier tijdens de Lumineuze Nachten.

360°-projecties, flamboyante en kleurrijke installaties, holografische projecties op het meer... Het is een fantastisch programma dat het park zijn bezoekers biedt. Vertrek met sterren in je ogen en herinneringen in je hoofd!

Magische kerst in het Kasteel van Modave

 Van 10 december 2022 tot en met 8 januari 2023

© Château de Modave asbl

In het Kasteel van Modave kun je niet minder dan 25 kamers bewonderen die in de kleuren van de eindejaarsfeesten zijn ingericht. Ga van kamer naar kamer en bewonder deze elegante, voor de gelegenheid versierde woning.

De show gaat ook buiten verder met de verlichting van de gevels bij het vallen van de avond!

Kerstmagie in Gembloux, Soignies en Hotton

 Van 3 tot en met 23 december 2022

© FT Province de Namur

Decors die niet moeten onderdoen voor Hollywood, acteurs en actrices die je helemaal onderdompelen in de sfeer van de plek en een magisch verhaal waar je meer over wilt weten...

Dit staat je allemaal te wachten tijdens de kerstmagie in het kasteel van Louvignies, Corroy-le-Château en het kasteel van Deulin. Een unieke theatrale wandeling om met het hele gezin te beleven!

Voorstellingen

Het doel van deze uitzonderlijke creaties is de waarde van opmerkelijke gebouwen en plaatsen te verhogen en het Waalse erfgoed onder de aandacht te brengen, terwijl het publiek wordt vermaakt. In een kasteel, een citadel of een kathedraal brengen deze opvoeringen je in een betoverende en boeiende sfeer.

Mémoire de Forêt in het Kasteel van Rixensart

 Van 25 november tot en met 11 december 2022

© CGT - Arnaud Siquet

"Mémoire de Forêt" is een belofte om meer te weten te komen over het kasteel van Rixensart en de legende te ontdekken die over het bos van het landgoed hangt.

Woon deze voorstelling bij die kunstenaars, geluid en licht en video-mapping combineert om het geheim van het bos van het domein van het Kasteel Rixensart te ontdekken!

Le Combat des Anges in Luik, Namen en Aarlen

 Van 26 december 2022 tot en met 8 januari 2023

© Schneider J-M

Maak je klaar om gefascineerd te worden door 'Le Combat des Anges' van Luc Petit!

Met voorstellingen in de Sint-Pauluskathedraal in Luik, de Sint-Aubainkathedraal in Namen en de Sint-Martinuskerk in Aarlen, zet deze grootse show ons erfgoed in de schijnwerpers dankzij de luchtchoreografie, de gigantische wezens en de lichtshows. Het zou verkeerd zijn het te missen!

Le Sablier de Noël in Doornik

 Van 3 tot en met 8 januari 2023

© Les Nocturnales

Een andere creatie van Luc Petit, 'Le Sablier de Noël' in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Doornik, is net zo indrukwekkend! Deze voorstelling dompelt ons onder in de wereld van de tijd en de magie van Kerstmis.

Talrijke disciplines, in het bijzonder de mime, komen samen op een podium dat door vernieuwende technische middelen wordt versterkt om je een echt moment van betovering te laten beleven!

Julia au Cabaret in Waver en Namen

 Van 11 november tot en met 4 december 2022

© SCRL Les productions des tréteaux

"Julia au Cabaret" is een voorstelling die het verhaal vertelt van Julia die terugkeert naar het cabaret van haar jeugd in het hart van de jaren twintig.

Dit buitengewone gezelschap en zijn veelzijdige artiesten zullen je avond opluisteren. Streetart, dans, magie, burlesque, alles is aanwezig om te een uitzonderlijke avond te bezorgen en de tijd voorbij te laten vliegen!

Te midden van de steden

Sommige steden maken van deze periode gebruik om zich te tooien met hun mooiste lichtjes en hun meest magische shows, tot groot genoegen van jong en oud. Dat is dit jaar het geval in Frameries, Moeskroen en Dinant, die ons kleurrijke voorstellingen bieden.

Bosquetia in Frameries

 Van 26 december 2022 tot en met 7 januari 2023

© WBT - Denis Closon

Wat is er leuker dan een show die kunstenaars en video-mapping combineert om meer over een stad te weten te komen?

Dat is het doel van "Bosquetia", een evenement dat in het stadhuis van Frameries wordt georganiseerd. Tijdens de hele sessie volg je de eekhoorn Bosquetia, symbool van de stad, die je meer zal vertellen over de stad Frameries en de geschiedenis van het stadhuis.

City of Light in Moeskroen

 Op 11 december 2022

© ©Mdt Mouscron

Noteer deze alvast in je agenda! De stad Moeskroen biedt je de mogelijkheid om tijdens een exclusieve avond de voorstelling "City of Light" bij te wonen.

Op het programma staan een rondtrekkende show, vuurspuwers, allerlei artiesten en een klank- en lichtshow op het centrale plein van de stad. Meer dan 300 figuranten en beroepsartiesten komen samen om je een luxueuze kwaliteitsshow te bieden.

Dinant Lumière in Dinant

 Van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023

© Dinant Lumières_Omer Laloux

"Dinant Lumière" is een manier om de belangrijke plaatsen van de stad op te waarderen door middel van een sfeervol verlichte wandeling en evenementen en activiteiten.

Kerstmarkten om te winkelen en lekkere producten te proeven, concerten en muzikaal vermaak om de sfeer op te snuiven en shows en processies die je ogen de kost geven en je verbazen. Een zeer aantrekkelijk programma!

De eindejaarsfeesten beloven een vrolijke tijd te worden in Wallonië! Geweldige mogelijkheden om je hart te vullen met herinneringen en magische momenten!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden