Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Vier de liefde op een romantische plek. Deze stad is hot and happening. Reis naar deze opgebloeide stad als je je partner of (nog) geheime liefde wil verrassen. Je vindt alles voor een hartverwarmend verrassingsweekend in Luik. Met deze zes tips is jouw romantische weekend zo geregeld. 


Maak van Luik jouw ‘vurige stede’

Deze hippe metropool draagt de bijnaam Vurige Stede. Dat slaat op de vroegere glasindustrie waar de mooiste voorwerpen in hete vuren werden gevormd. Luik loopt voorop met vegan restaurants en opkomende modemerken. Toonaangevend is het station en van daaruit wandel je zo het stadspark in op een eilandje in de Maas. Hier vind je ook het museum La Boverie dat samenwerkt met het Parijse Louvre. In het centrum vind je historische panden en de voetgangersstraten met leuke boetieks. Een samensmelting van gezellige cafeetjes en knusse restaurants vind je op het Place du Marché. Mocht je iemand je liefde willen verklaren, dan zijn de trappen van Bueren dé plek! Maak er een selfie met de 374 traptreden op de achtergrond. Die leiden je naar de heuvel van de citadel. Geniet daar samen op een bankje van het uitzicht over de stad.
 
©  WBT - Denis ErroyauxSfeervol verblijf in Hotel Sélys

Bij een weekend samen weg hoort een prachtige kamer, mooi en verzorgd ingericht en waar je je gelijk thuis voelt. Natuurlijk voorzien van alle gemakken. Hotel Sélys is een Van der Valk-hotel waar de mensen begrijpen wat je wensen als gast zijn. Je kunt kiezen uit aantrekkelijke (wellness-)arrangementen speciaal voor Valentijn. Na een heerlijke dag met z'n twee kunnen jullie samen genieten van een ontspannen kamer, wellness in het hotel, maar ook van de late check-out de volgende dag (later dan 12u). Een overnachting met pure ontspanning en romantiek. 
 Zoethoudertje 

Denk je aan liefde dan denk je aan chocola! Met dit heerlijke zoete goedje houd je je fijne romantische gevoel nog even vast. Vlak bij Luik vind je een heerlijk adres waar je terecht kunt voor chocolade in vele vormen en smaken. Natuurlijk ambachtelijk gemaakt. De ligging van deze chocolaterie in Herstal is een mooie verrassingsstop op de heen- of terugreis. Neem de chocola mee naar je hotelkamer of geniet thuis samen na van een romantisch weekend onder het genot van échte Belgische chocola.
 
© WBT - Joseph JeanmartMaak een sprong in de vrijevalsimulator 

Stap uit jullie comfortzone en ervaar een vrije val! Pak de hand van je vriend(in) en maak samen een dans in de lucht in de breedste vrijevalsimulator ter wereld! Gegarandeerd dat de sensaties door je lijf gieren en dat je deze ervaring nooit vergeet. Het indoor Sky Dive centrum 'Fly In'  ligt in Grâce-Hollogne op ongeveer een kwartier rijden vanuit Luik. Iedereen van 5 tot 99 jaar mag in de windtunnel waarin je tot 15 m hoog kan vliegen dankzij de aandrijflucht die 300 km/u kan halen. 
 
©  Fly InLaat je verwennen met wellness

De Thermen van Spa liggen op een half uurtje rijden vanaf Luik. De weldadige bronnen van Spa vormen sinds een paar eeuwen de basis van het toerisme in de Ardennen. Ook jullie kunnen je er laten verwennen net als Casanova en Peter de Grote in het verleden hebben gedaan. Beroemd is de behandeling in de koperen badkuipen. Dan baad je in lokaal gewonnen water dat van nature licht bruist en dat een bijzondere werking aangaat met het koper. Ook zijn er grotere baden en sauna’s met zowel een gekleed als een ongekleed gedeelte. Restaurants van Spa zitten soms ‘op de bron’ en tappen hun eigen water.
 
Geniet van verschillende diensten voorgesteld in de Thermen van Spa© Thermes de SpaWandelroute door de leukste wijken

Gebruik de route van Time to Momo om Luik te verkennen. De wandelroute is samengesteld door een local met plekken waar zij zelf graag komen. Zo word je zonder zoeken en dwalen naar de leukste winkels, bekende én minder bekende bezienswaardigheden en de beste eetadresjes van de stad geleid. Verras je geliefde door de geheime parels van Luik te laten zien en ontdek samen unieke bijzondere plekjes. Laat de liefde maar stromen... 
 
©  WBT - Denis ErroyauxKnisperende suikerkristallen 

Wandel je door het centrum van Luik, dan komt de verleidelijke geur van Luikse wafels je tegemoet. Een warme, vers gemaakte Luikse wafel is de ultieme lekkernij om samen te delen. De knisperende suikerkristallen in de wafel maken hem zo bijzonder. Ga eens naar Saperlipopette, daar krijg je gegarandeerd een lekkere, verse wafel!
 
©  Karl Delandsheere

Veel romantiek gewenst voor alle geliefden! Geniet van Luik. 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden