Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In Wallonië lopen prachtige tentoonstellingen. Ideaal voor een verrassende daguitstap of een gezellig weekendje weg naar een van onze Waalse steden. 

Luik | Tot 28 april 2024

Het Museum van La Boverie in Luik verwelkomt de Amerikaanse kunstenaar Bill Viola met Sculptor of Time, een tentoonstelling die het werk van deze ongeëvenaarde videokunstenaar viert.

De kunst van de New Yorker trekt honderdduizenden mensen naar elk evenement. Nu is het jouw beurt om de breedte van zijn meeslepende en krachtige werken te ontdekken, allemaal doorspekt met een universeel humanisme.

Een niet te missen evenement in de Vurige Stede.

 Met zijn erfgoed, groene ruimten, restaurants en nachtelijke festiviteiten biedt de stad Luik je een gevarieerde en gastvrije ervaring, ongeacht de duur van je verblijf.

Charleroi | Tot en met 5 mei 2024

De donkere wereld van de subculturen van jongeren, meer bepaald black metal, gothic en post-punk is de inspiratiebron van het voormalige enfant terrible van de hedendaagse kunst Banks Violette.

Een veertigtal werken uit het verleden, waaronder monumentale installaties, worden in het BPS22 in Charleroi tentoongesteld naast een aantal nieuwe werken die recent tot stand kwamen met het bekende modehuis Celine.

Luik | Van 24 februari tot en met 30 juni 2024

Europa Expo organiseert in het expositiecentrum van het station Luik-Guillemins een gloednieuwe tentoonstelling gewijd aan Leonardo da Vinci.

De expo Da Vinci - De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever verdiept zich in de vraag waarom hij nog steeds als een van de grootste genieën uit de geschiedenis wordt beschouwd. 

De tentoonstelling, die meer dan 2.000 m² beslaat, richt zich op drie aspecten van zijn leven: kunst, techniek en misschien wel het meest verrassende, gastronomie.

Bergen | Van 30 september 2023 tot en met 14 april 2024

Ter gelegenheid van de Biënnale voor Kunst en Cultuur van Bergen verkent de tentoonstelling Wool and Water - Wol en Water het geheugen, ontheemding en de kwetsbaarheid van levende wezens.

De schilderijen, tekeningen, objecten en installaties van Didier Maheu zijn voertuigen van gedachten, dragers van herinneringen, herinneringen aan wonden, iconen van verwachting, habitakels van de ziel.

Een cultureel evenement dat dit najaar plaatsvindt in het Mons Memorial Museum.

Waterloo | Tot 18 mei 2024

Het Domein van de Slag bij Waterloo 1815 viert de 50e verjaardag van de Eurovisieoverwinning van ABBA met een nooit eerder vertoonde tentoonstelling in België.

Een opmerkelijke scenografie belicht de verschillende fases van hun carrière, van hun begin tot hun historische terugkeer in 2021. 

Ontdek de extravagante en kleurrijke kostuums van de vier Zweden en een selectie buitengewone voorwerpen.

Bergen | Van 18 april tot en met 18 augustus 2024

Het Museum voor Schone Kunsten van Bergen (voorheen BAM) verwelkomt de expo Auguste Rodin, een moderne renaissance. Het is een bloemlezing van zijn artistieke carrière tegen de achtergrond van België als voedingsbodem voor zijn kunst.

Het museum doet beroep op internationale bruiklenen van het Musée Rodin in Parijs en enkele privécollecties. Een selectie met ongeveer tweehonderd werken, die naast enkele (monumentale) sculpturen ook tekeningen, gravures en schilderijen omvat.

Namen | Van 30 maart tot en met 18 augustus 2024

De tentoonstelling De postkaart, verzamelobject, kunstwerk belicht de impact van postkaarten op kunst en samenleving, van hun opkomst in de 19e eeuw tot hun moderne toepassingen.

Het medium, toegankelijk voor alle sociale klassen, evolueerde tot een veelzijdig symbool en kunstobject, gebruikt voor diverse artistieke praktijken.

Oriol Vilanova's nieuwe installatie sluit de tentoonstelling af, waarmee het thema op eigentijdse wijze wordt voortgezet.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden