Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In Wallonië lopen prachtige tentoonstellingen. Ideaal voor een verrassende daguitstap of een gezellig weekendje weg naar een van onze Waalse steden. 

Espace Wallonie | Tot  28 december 2023

Artistieke reflectie voorgesteld door Patrick Meurice en Pascal Yennis in de Espace Wallonie in Brussel.

In de vorm van twaalf triptieken en drie foto's opent de tentoonstelling Trivergences het debat over de beelden die gebruikt en getoond worden door onze hedendaagse maatschappij.

Hoeveel is echt en hoeveel is kunstmatig in de beelden die ons dagelijks leven overspoelen?

Charleroi | Van 23 september 2023 tot en met 7 januari 2024

De in Doornik geboren Belgische kunstenares Laurence Dervaux neemt deze herfst het BPS22 over voor een meeslepende tentoonstelling over de schoonheid en kwetsbaarheid van het menselijke lichaam.

Het werk van de kunstenares suggereert lichaamsvloeistoffen, organen en botten door middel van een reeks tekens en vormen.

Een nieuwe betoverende en metaforische visie op het menselijk lichaam om te ontdekken in Charleroi..

Morlanwelz | Van 16 september 2023 tot en met 7 januari 2024

Dit najaar wijdt het Koninklijk Museum van Mariemont een tentoonstelling aan de antieke stad Mari in Syrië, in coproductie met het Musée du Louvre.

Aan de hand van archiefbeelden, documentaires en talrijke koperen, bakstenen, stenen en beschilderde schatten volg je de verkenningen van opgravers als Parrot, Dossin, Margueron en Butterlin.

Ontdek een menselijk en archeologisch avontuur van bijna 100 jaar in Morlanwelz.

Namen | Van 23 september 2023 tot en met 14 januari 2024

Dit najaar nodigt het KIKK je uit in het Pavillon van de Citadel in Namen voor een nieuwe editie van Capture, de tentoonstelling gewijd aan Belgische artistieke en digitale creatie.

Capture #2 presenteert recente projecten van kunstenaars die nieuwe technologieën gebruiken om de wereld op hun manier vast te leggen.

Dit is de tweede in een reeks evenementen die de diversiteit en creativiteit van de digitale kunsten in België in de kijker zetten.

Terhulpen | Van 7 oktober 2023 tot en met 14 januari 2024

Deze herfst presenteert de Stichting Folon in Terhulpen Moments suspendus, een tentoonstelling van een honderdtal werken van Jacques Henri Lartigue, die beschouwd wordt als de fotograaf van het geluk in de twintigste eeuw.

De foto's van Lartigue zijn ontroerend door hun menselijkheid en intrinsieke vreugde, maar ze vormen ook de kern van een uitgebreid, proteïsch oeuvre.

Het evenement richt zich op de vriendschap tussen de Franse fotograaf en Folon.

La Louvière | Tot 21 januari 2024

Keramis verwelkomt kunstenares Julie Decubber voor een humane, artistieke en sonore ervaring.

Door afvalmaterialen te transformeren die haar door vijftien keramisten zijn toevertrouwd, creëert ze juwelen en unieke stukken met als doel de waarde van dit onedele materiaal te verhogen en eer te bewijzen aan de eerste eigenaars.

De tentoonstelling bevat ook foto's in een meeslepende geluidsomgeving.

Charleroi | Van 30 september 2023 tot en met 28 januari 2024

De tentoonstelling Erased neemt de muren van het Fotgrafiemuseum over met zo'n 80 zilverdrukken, video's, krantenknipsels en meer.

De auteur, Bertrand Meunier, heeft de transformaties in China van de afgelopen 20 jaar kunnen vastleggen door regelmatige bezoeken.

Een reis door tijd en ruimte die je deze herfst in Charleroi kunt ontdekken.

Luik | Van 7 oktober 2023 tot en met 28 januari 2024

Met meer dan honderd tekeningen in de Cité Miroir, schetsen, bevragen en vieren cartoonisten uit Europa en de hele wereld de belangrijkste thema's van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM), die eind 2023 75 jaar bestaat.

Op een speelse, educatieve en geëngageerde manier laat de tentoonstelling Human Issues zien dat deze tekst uit 1948 een ideaal blijft dat hier en elders verwezenlijkt moet worden.

Durbuy | Van 10 september 2023 tot en met 5 februari 2024

De tentoonstelling La Voie du Silence richt zich dit najaar op het werk van André Sprumont, een kunstenaar uit Andenne.

Het eerste deel van de tentoonstelling toont 60 schilderijen in het Durbuy History & Art Museum. Een tweede tentoonstelling is gepland voor december.

In totaal zijn er 120 werken van 1960 tot nu zorgvuldig geselecteerd uit het atelier van de schilder en tekenaar voor dit dubbele evenement.

 Het kleinste stadje ter wereld zit boordevol charme en authenticiteit. Blijf na je bezoek aan de expo nog wat langer voor een romantisch verblijf in Durbuy.

Boussu | Van 1 oktober 2023 tot en met 11 februari 2024

Met de tentoonstelling Home Made onderzoekt het CID in Le Grand-Hornu de groeiende trend naar 'home-made' producten.

Een selectie van internationale ontwerpers en collectieve projecten wordt gecombineerd met een verzameling ervaringen, getuigenissen en objecten om de creativiteit in nieuwe werkomgevingen beter te begrijpen.

Een unieke ontmoeting met objectdesign, in de buurt van Bergen, in de provincie Henegouwen.

Louvain-la-Neuve | Van 1 oktober 2023 tot en met 11 februari 2024

Vanaf de Renaissance speelde het raster, als model voor het organiseren van ruimte, een fundamentele rol in de westerse kunst. Maar pas in de 20e eeuw werd het een volwaardige kunstvorm.

Met de tentoonstelling The Grid biedt het Musée L in Louvain-la-Neuve een analyse van het rastermotief in artistieke werken uit de periode 1960-1970.

Een niet te missen cultureel evenement in de universiteitsstad.

 Breid je plezier uit in Louvain-la-Neuve met een verblijf in deze nieuwe studentenstad die veel culturele bezienswaardigheden biedt.

Namen | Van 21 oktober 2023 tot en met 10 maart 2024

Op basis van de verschillende ateliers die Félicien Rops bewoonde, beschreef en vertegenwoordigde, stelt de tentoonstelling Aan het werk een dialoog voor tussen het materiële, het mediale en het imaginaire atelier.

In Namen belicht Félicien Ropsmuseum de wereld van de kunstenaarsateliers die zich door de eeuwen heen in België heeft ontwikkeld.

Een originele tentoonstelling om te ontdekken in het hart van de Waalse hoofdstad dit najaar.

Boussu | Van 12 november 2023 tot en met 17 maart 2024

Deze herfst verwelkomt het Museum voor Schone Kunsten in de buurt van Bergen Lionel Estève voor een tentoonstelling van zijn sculpturen gebaseerd op de seizoenen.

In contrast met de 2 grote zalen van het MACS stelt de Franse kunstenaar een parcours voor rond het droge en het vochtige, het warme en het koude, het lichte en het donkere.

Beleef een meeslepende installatie die speciaal voor deze locatie is ontworpen.

Boussu | Van 12 november 2023 tot en met 17 maart 2024

Voor zijn eerste uitnodiging voor een museum in België neemt de Duitse fotograaf Jochen Lempert 4 zalen over in het Museum voor Hedendaagse Kunsten.

Zijn delicate opnames van de natuur leveren een oeuvre op dat zowel uitnodigt tot contemplatie als tot lezen.

Een opmerkelijk fotografisch werk dat je deze herfst in de buurt van Bergen kunt ontdekken.

Luik | Van 21  oktober 2023 tot en met 6 april 2024

Deze herfst verwelkomt het Museum van La Boverie in Luik de Amerikaanse kunstenaar Bill Viola met Sculptor of Time, een tentoonstelling die het werk van deze ongeëvenaarde videokunstenaar viert.

De kunst van de New Yorker trekt honderdduizenden mensen naar elk evenement. Nu is het jouw beurt om de breedte van zijn meeslepende en krachtige werken te ontdekken, allemaal gedreven door een universeel humanisme.

Een niet te missen evenement in de Vurige Stede.

Bergen | Van 30 september 2023 tot en met 14 april 2024

Ter gelegenheid van de Biënnale voor Kunst en Cultuur van Bergen verkent de tentoonstelling Wool and Water - Wol en Water het geheugen, ontheemding en de kwetsbaarheid van levende wezens.

De schilderijen, tekeningen, objecten en installaties van Didier Maheu zijn voertuigen van gedachten, dragers van herinneringen, herinneringen aan wonden, iconen van verwachting, habitakels van de ziel.

Een cultureel evenement dat dit najaar plaatsvindt in het Mons Memorial Museum.

Waterloo | Tot 18 mei 2024

Het Domein van de Slag bij Waterloo 1815 viert de 50e verjaardag van de Eurovisieoverwinning van ABBA met een nooit eerder vertoonde tentoonstelling in België.

Een opmerkelijke scenografie belicht de verschillende fases van hun carrière, van hun begin tot hun historische terugkeer in 2021. 

Ontdek de extravagante en kleurrijke kostuums van de vier Zweden en een selectie buitengewone voorwerpen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden