Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In Wallonië lopen prachtige tentoonstellingen. Ideaal voor een verrassende daguitstap of een gezellig weekendje weg naar een van onze Waalse steden. 

Louvain-la-Neuve | Tot 14 mei 2023

Het Musée L biedt ons een kans om ons te verdiepen in het grote onderwerp van de plaats van onze huidige beschavingen, verscheurd tussen een bevroren verleden en een toekomst die nog moet worden verbeeld. 

De tentoonstelling "Fossielen en Fictie" toont een selectie fossielen als getuigen van het verleden waarvan we nog veel moeten leren. Ook de toekomst wordt niet vergeten, want we ontdekken originele creaties die alternatieve menselijke en niet-menselijke evoluties voorstellen. Een niet te missen tentoonstelling.

 Creatief, multicultureel, dynamisch… De stad Ottignies-Louvain-la-Neuve heeft je veel te bieden. Wat dacht je ervan om een vervolg te breien aan je bezoek??

Morlanwelz | Tot 16 april 2023

Het Koninklijk Museum van Mariemont biedt een overzicht van de Egyptische fascinatie in het Westen, van de oudheid tot nu. De tentoonstelling "Egypte. Eeuwige passie" handelt over een van de meest opvallende symbolen van het oude Egypte: de doodskist en een veelheid van mensen die aanwezig waren bij het scheppingsproces en tijdens het leven van het object.

Bovendien wordt in 2022 de tweehonderdste verjaardag gevierd van de ontcijfering van de hiërogliefen door Jean-François Champollion, alsook de honderdste verjaardag van de ontdekking van de graftombe van farao Toetanchamon.

Charleroi | Van 18 februari tot 23 april 2023

Een bezoek aan "L' Lieux et Liens" is een duik in het creatieve universum van de Belgische kunstenaar Jean-Pierre Ransonnet. Deze tentoonstelling, gewijd aan tien jaar van zijn werk, toont jeugdherinneringen die verband houden met plaatsen, sociale relaties en Lierneux, zijn woonplaats.

Decomplex, vrij en vernieuwend breekt de kunstenaar met de traditionele schilder- en beeldhouwkunst om te experimenteren met nieuwe technieken en zijn kunst te diversifiëren. Bezoek het BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen om meer te weten te komen over Jean-Pierre Ransonnet.

 Als bakermat van de steenkoolindustrie heeft de stad Charleroi zichzelf opnieuw uitgevonden en een nieuwe dynamiek gecreëerd. Laat je stappen je leiden naar het hart van de stad Charleroi voor een verblijf vol ontdekkingen!

Charleroi | Van 18 februari tot 23 april 2023

Het is een andere Jean-Pierre die gevierd wordt in het BPS22 Kunstmuseum van de Provincie Henegouwen, met deze tentoonstelling gewijd aan de zeefdrukker "Jean-Pierre Point". Onder de titel "Il y a quelque chose de beau dans les objets qui nous entourent" nodigt het ons uit om ons bewust te worden van de eenvoudige schoonheid van het dagelijkse leven.

Deze werken maken ook deel uit van een beweging om kunst te democratiseren en een verlangen om de markt, die de kunstenaar te elitair vindt, te omzeilen. Een kleurrijke en betekenisvolle tentoonstelling!

Aarlen | Van 10 maart tot 14 mei 2023

Het Koninklijk Museum van Mariemont zet zijn zoektocht naar Egypte voort met deze keer een tentoonstelling gewijd aan de "Goden van Egypte". Anubis, Horus, Bastet... Deze namen kunnen bij jou een zekere fascinatie opwekken voor het oude Egypte en voor de godheden die daar destijds werden vereerd.

Als je meer wilt weten, ga dan naar Aarlen en zijn oude gerechtsgebouwen, waar dit evenement wordt gehouden en waar je meer te weten kunt komen over deze mystieke godheden.

Charleroi | Tot 21 mei 2023

Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen definitie en benadering van fotografie, wat deze kunstvorm zo rijk en divers maakt. In deze tentoonstelling "Stéphan Gladieu over Noord-Korea" kiest de kunstenaar ervoor zich onder te dompelen in het dagelijks leven van miljoenen Noord-Koreanen door middel van portretten die allemaal een ander verhaal hebben.

Zowel in de stad als op het platteland, op het werk en in het spel, met vrouwen, mannen en kinderen, zijn zijn gevarieerde foto's te bewonderen in het Fotografiemuseum.

Charleroi | Tot 21 mei 2023

De verschrikkingen van de oorlog zijn altijd veel besproken in de kunst. De tentoonstelling "War-Toys by Brian McCarty" in het Fotografiemuseum is daar een voorbeeld van. Maar de fotograaf wilde de oorlog zien door de ogen van degenen die het meest lijden: kinderen.

Tijdens kunstzinnige therapiesessies vertelden en tekenden de kinderen hun verhalen in een poging zich ervan te bevrijden. Op basis van de verhalen en tekeningen van de kinderen, en met behulp van speelgoed, heeft Brian McCarty deze scènes gereconstrueerd en gefotografeerd, op de plaatsen waar de tragedies plaatsvonden. Een aangrijpende tentoonstelling!

Charleroi | Tot 21 mei 2023

De tegenstelling en complementariteit van licht en schaduw heeft fotografen altijd gefascineerd vanwege de esthetische aantrekkingskracht ervan. De kunstenaar Vasco Ascolini is geen uitzondering en speelt in zijn foto's met schaduw en perspectief.

Het Fotografiemuseum brengt hulde aan zijn buitengewone werk met de tentoonstelling "Ciseler l'ombre". Kom en herontdek deze plaatsen die we denken te kennen, maar die zich onder de lens van de fotograaf van een heel andere kant laten zien.

Bergen | Tot 21 mei 2023

Om de band tussen Bergen en Afrika te begrijpen, kun je de tentoonstelling "Dekoloniale identiteit. Van Afrika tot Bergen" in het Mons Memorial Museum bezoeken.

In samenwerking met de kunstenaar Pitcho Womba Konga, nodigt deze tentoonstelling je uit om het koloniale vraagstuk en zijn huidige problematiek in vraag te stellen.

De tentoonstelling verkent de geschiedenis van de Belgische kolonisatie in Kongo, Rwanda en Burundi, aan de hand van een veertigtal getuigenissen die gedurende een jaar in de streek van Montserrat werden verzameld. Het biedt je nieuwe sleutels tot het begrijpen van de koloniale voorstellingen die in de openbare ruimte aanwezig zijn.

Charleroi | Tot 30 juli 2023

Dupuis, een van de vlaggenschepen van de industrie en cultuur in Charleroi, heeft zijn emblematische creaties over de hele wereld geëxporteerd: de Smurfen, Guust Flater, Robbedoes en Kwabbernoot, Marsupilami, Largo Winch, Natacha de luchtstewardess, Yoko Tsuno, Kid Paddle, de Blauwbloezen... en vele anderen.

Ontdek er alles over tijdens de tentoonstelling 100 jaar uitgeverij Dupuis: Fabriekshelden

 

La Louvière | Tot 20 augustus 2023

Als kunstruimte gewijd aan keramiek was het niet meer dan normaal dat in het Museum Keramis de tentoonstelling "Daniel Pontoreau. Voor het landschap" te zien zou zijn. Deze tentoonstelling brengt een belangrijke groep werken samen van de beeldhouwer-aardewerker Daniel Pontoreau.

Oude en recente creaties volgen elkaar op in de verschillende ruimtes van het museum. Voor een nog vollediger onderdompeling is de keuze van de plaats van elk beeld doordacht in functie van zijn vermogen om een dialoog aan te gaan met de eigenheid van de architectuur van het museum. Een tentoonstelling waar werken en plaats één worden!

 

 De stad La Louvière staat bekend om zijn culturele toerisme, verleng daarom je verblijf en bezoek zijn vele gerenommeerde musea!

Boussu | Tot 27 augustus 2023

Als je een fan bent van architectuur, design en futurisme, ga dan je kaartje kopen voor "Futuro Gentile. A friendly future". Aan de hand van voorwerpen, video's en modellen wordt het werk van de Italiaanse architect en ontwerper Michele De Lucchi en zijn team geleidelijk aan je onthuld.

Deze tentoonstelling richt zich op de evolutie van de mens en zijn vermogen om dynamisch te reageren op de steeds complexere uitdagingen van de mensheid en neemt ons mee naar een futuristisch en designgericht universum tot groot genoegen van de bezoekers! Te bezoeken in het Centrum voor Innovatie en Design CID.

Luik | Van 8 maart tot 31 augustus 2023

De stad Luik eert een van zijn wereldberoemde schrijvers, Georges Simenon, met een uitgebreid programma. Onder dit programma opent het museum Grand Curtius zijn deuren naar het universum van de auteur met de tentoonstelling "Beelden van een wereld in crisis".

Alle foto's die Georges Simenon in de jaren 1930-1935 maakte, worden gepresenteerd. De foto's volgen zijn vele reizen over de hele wereld en illustreren belangrijke universele thema's. De spontaniteit en nauwkeurigheid van het moment geven deze foto's een grote menselijkheid.

 Architecturaal erfgoed, groene ruimtes, cafés en restaurants, of zelfs bars en feestelijke sfeer tot het einde van de nacht, de stad Luik biedt je diverse en warme ervaringen tijdens je verblijf.

Namen | Van 27 mei tot 17 september 2023

Eind mei kan je in het Félicien Ropsmuseum de werken zien van hedendaags kunstenaar Peter Depelchin. Hij brengt als het ware een Hommage aan Pan.

In zijn grafische fabels passeren dan ook fantastische dieren, goden en godinnen uit de mythologie en heidens erotisme de revue. Een deel van de werken zal tentoongesteld worden in het Kasteel van Thozée.

De gelegenheid bij uitstek om Namen en Mettet te bezoeken om de verschillende facetten van deze kunstenaar te ontdekken. Félicien Rops zou alvast zijn blijk van appreciatie hebben getoond. 

 Neem de tijd om Namen te ontdekken. Je geniet er van erfgoed, gezellige steegjes, sfeervolle terrassen en restaurantsVan de top van de Citadel tot aan de oevers van de Samber, de Waalse hoofdstad biedt volop afwisseling en gezelligheid. 

Luik | Van 22 april tot 1 oktober 2023

In de museumruimte van het station Luik-Guillemins staat je een kunsttentoonstelling te wachten: Extra-Muros, buiten de muren.

Het thema is haast niet te vatten: geen bepaalde periode, geen bekende mensen, geen specifiek onderwerp maar wel een onverwacht universeel en tijdloos onderwerp: MUREN.

Een thema dat aanspoort tot grote vrijheid in aanpak, een bron van inspiratie waar zowel ruimte voor emotie als reflectie is. Laat enige vorm van chronologie en biografie dus maar achterwege en omarm de diversiteit van de realiteit en de verbeelding van muren. 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden