Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Bourgondisch genieten, waar kan dat beter dan op een uitnodigend terras? Waar je met mooi weer neerstrijkt tijdens of na een wandeling of fietstocht. Of omdat je graag de brouwerij wilt bezoeken. Dan zit je in bierland België goed!

Ook Wallonië heeft van die prachtige locaties waar je graag gaat zitten, zelfs als je niet van bier houdt. De meeste brouwers hebben een menukaart met (eenvoudige) gerechten, bereid met lokale producten. Dus strijk heerlijk neer bij één van deze ambachtelijke brouwerijen met een zeer uitnodigend en gezellig terras. We geven je een selectie met 12 top tips! 

 

Couple marchant le long de l'enceinte de l'Abbaye de Maredsous

Abdij van Maredsous | Bieren en kazen met karakter

De Abdij van Maredsous is een van de mooiste abdijen in België. Geniet van je bezoek om de architectuur van het enrome klooster te bewonderen. Kom er ook de beroemde kazen en bieren van Maredsous proeven in het restaurant met een ruim opgezet en heerlijk terras.
Orval

Abdij Notre-Dame d'Orval

De prachtige abdij is een authentieke en historische plek in de Gaume. Ontdek een van de meest opmerkelijke cisterciënzierabdijen met kunstcollecties en een gereputeerd Trappistenbier, een van drie Waalse Trappistenbieren. Het bier is te proeven in de naastgelegen restaurant À l'Ange Gardien, met uitzicht op de abdij.
Micro-brasserie - Bière - Belge – Waterloo

Bedrijfsbezoek | Microbrouwerij Mont-Saint-Jean in Waterloo

Tijdens de Slag bij Waterloo diende de hoeve Mont-Saint-Jean als veldhospitaal voor de Engelse troepen. Vandaag is er een microbrouwerij gehuisvest. Je vindt er een restaurant én een heerlijk groot terras dat plaatsbiedt aan zowel een 'biertuin' als een speelveld voor kinderen zodat ouders een oogje in het zeil kunnen houden. Meest bijzondere is het uitzicht op de historische slagvelden.

 

Natuurlijk zijn er meer ambachtelijke brouwerijen waar je fijn kan zitten en proeven van wat ze ter plaatse maken. Daarom de link naar alle te bezoeken brouwerijen. Restaurants met toffe terrassen vind je op deze pagina. Er staan bijna vijftig adressen op een handige kaart waar je op kan klikken.  

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden