Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Op vakantie naar Wallonië en de Ardennen met kinderen is altijd een goed idee. Er is zoveel te doen voor kinderen en je hoeft er helemaal niet lang voor in de auto! Denk maar aan de ongerepte natuur, rivieren, heuvels en prachtige uitzichtpunten. Er is zoveel te beleven. Je kunt er wandelen en fietsen maar ook kastelen of pittoreske dorpjes bezoeken. In de zomer kan je lekker zwemmen in natuurwater!

Wat kan je allemaal beleven met kinderen?

Kinderen zullen zich geen moment vervelen in de Ardennen want er is zoveel te doen! Ontdek de dierenparken, speeltuinen, sportieve activiteiten, leerzame plekken en bijzondere musea. Vergeet vooral de pretparken niet! Wij hebben de leukste uitjes voor je uitgezocht:

Speeltuinen en natuur

Lekker met de kids naar buiten, klimmen, klauteren, glijden en springen. Geniet van het buiten zijn, de natuur en spelen. Er is volop keuze om een frisse neus te halen.

Spanning en sensatie

Als een aapje door de bomen zwaaien, van heuveltoppen naar beneden glijden of scheurende raceauto’s. Deze activiteiten zijn voor kids die wel wat durven.

Luchtfoto van het Circuit van Spa-Francorchamps

F1-circuit van Spa-Francorchamps, een dag in poleposition

Welkom op het Circuit van Spa-Francorchamps, het mooiste en bekendste racecircuit ter wereld! Het historische circuit is favoriet onder Formule 1-coureurs. Neem een kijkje achter de schermen bij de Race Control, de perskamer, de mythische Raidillon en bestijg het podium waar beroemde kampioenen hun prijs in ontvangst namen.

Dierenparken en wildparken

Willen de kinderen graag nieuwe dieren ontdekken, kom dan naar een van de dieren- en wildparken en ontdek herten en zwijnen in het wild of bekijk de olifanten en zelfs pandaberen!

Attractieparken

Zijn jullie echter thrillseekers dan is er genoeg te beleven, ontdek waar je de wilde achtbanen of leuke kinderattracties in de pretparken kunt beleven.

Musea en cultuur

Voor de nieuwsgierige kinderen zijn er musea en bezienswaardigheden waar je genoeg kunt ontdekken.

Zwembaden en waterpretparken

Regent het? Of willen de kinderen graag even lekker zwemmen? Bezoek dan deze spannende zwembaden.

Grotten

Diep onder de grond, in het donker, liggen er grotten klaar om door de kinderen ontdekt te worden. Altijd spannend! Trek wel even een lekkere trui of vest aan, het kan koud zijn.

Grotte - Domaine de Han-sur-Lesse - Le Styx

De Grotten van Han

Kom de wereldberoemde grotten in Han-sur-Lesse bezoeken. Deze ondergrondse grot, op een steenworp afstand van Rochefort, staat al jaren als topattractie met 3 sterren in de Michelin-gids vermeld. .

Kano en kajak

Vroeg in de ochtend zijn de rivieren het mooist, maar 's middags is het lekker warm om te zwemmen. Je zult in ieder geval je ogen uitkijken van de mooie routes die je maakt. Bij wie ga jij in de boot?

Watersport en plezier op het water

Voor de goeie zwemmers is er veel te beleven in het water: zwemmen, suppen, surfen, zeilen en voor de kleintjes die nog niet kunnen zwemmen is er de Amfibus Le Crocodile Rouge en zwembaden.

Fietsen, wandelen en mountainbiken

Even lekker een tochtje maken? Ontdek deze leuke spoorwegfietsen of ga op zoek naar de feeën van de Gaume. Sportieve kids kunnen de benen trainen met mountainbiken.

Bijzonder overnachten met kinderen

Nog geen overnachtingsplek gevonden? Dit zijn 3 bijzondere opties ideaal voor kinderen!

Voor alle overige overnachtingsplekken

Camping des Lacs - Cerfontaine

Campings

Wat als je tijdens je volgende vakantie in België zou gaan kamperen in de Ardennen of een ander deel van Wallonië? Kom je tent opzetten, je caravan of camper installeren op onze toeristische campings of op de boerderij.
Interior of a lodging at Les Gottales holiday village in Trois-Ponts

Vakantiedorpen Ardennen en Wallonië

De voordelen van een eigen vakantiehuis en de faciliteiten van het vakantiepark! Kom met een gerust hart naar de Ardennen en Wallonië. Met je gezin, met vrienden of vriendinnen of een familieweekeinde. Ideaal om je verblijf te combineren met uitstapjes en sportactiviteiten.

Bijzondere accommodaties

Breng een onvergetelijk verblijf door dankzij onze selectie buitengewone en bijzondere accommodaties.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden