Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wandel door het oudste natuurreservaat van België en ontdek een buitengewoon landschap. Vanaf het Signaal van Botrange stap je naar het immense hoogteplateau van de Venen.

De hooggelegen, uitgestrekte Hoge Venen vormen een bijzonder wandel- en fietsgebied. Ontdek wat de omgeving te bieden heeft zoals de prijswinnende Venntrilogie. Deze langeafstandswandelroute won de titel Wandelroute van het Jaar 2024 van de Fiets en Wandelbeurs.

Signaal van Botrange

Met 694 meter is het Signaal van Botrange het hoogste punt van België. Stop bij het informatiebord om uit te kijken over het natuurreservaat van de Hoge Venen. Aan de horizon ontwaar je heidezones en Venen.

In het Huis van het Park van Botrange ontdek je de permanente tentoonstelling 'Fania', over de geheimen van de Hoge Venen. Je kan er begeleide wandelingen boeken, elektrische fietsen huren, het educatieve parcours volgen of iets eten en drinken in de brasserie.

Meer van Robertville - op 7,5 km

Stuwdammen mogen dan wel door de mens zijn aangelegd, het resultaat ervan zorgt vaak voor mooie meren die zich nestelen in de prachtige omliggende natuur.

Het meer van Robertville, gelegen in de gemeente Waimes, is een ideale plek voor liefhebbers van rust en ontspanning. Omgeven door een bosmassief, biedt het vele adembenemende landschappen.

Je kan er heerlijk wandelen zonder het uitzicht op het water te verliezen.

Kasteel van Reinhardstein - op 6,2 km

Op de top van de rots laat het kasteel van Reinhardstein, dat uitkijkt over de Warchevallei, niemand onverschillig. 

Wandel tussen de harnassen, schilderijen en wandtapijten. Ontdek ook het hoofdgebouw met de Ridderzaal, de Bewakerszaal, de kapel en appartementen.

Geniet ook van een buitengewone rondleiding: in historische klederdracht en bij kaarslicht op zomeravonden. 

Vanaf de parking van de dam van Robertville kan je een wandeling van 7 km maken op ontdekking naar het  meer van Robertville, het kasteel van Reinhardstein, de 'Nez de Napoléon' en de Warchevallei.

Peak Bear - op 2 km

De brouwerij Belgium Peak Beer ligt op het hoogste punt van België en biedt een assortiment bieren met regionale smaken, gebrouwen met water uit de Hoge Venen in een unieke omgeving en adembenemende setting.

 

 

De Vennbahn - op 5,6 km

In Montenau kan je de Vennbahn op. Dit fietspad dat loopt van Aken tot Troisvierges heeft een totale lengte van 125 km en is een van de langste routes op vroegere spoorwegtracés. De Vennbahn loopt door prachtige landschappen en biedt heerlijke fietsmomenten.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden