Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Aywaille is niet alleen een charmante bestemming op zich, maar ook het perfecte startpunt voor een reeks boeiende ontdekkingen in de nabije omgeving. Ga mee op ontdekkingsreis vanuit Aywaille, waar elk pad leidt naar een nieuw avontuur.

Op safari in dierenpark Monde Sauvage

Maak een heuse safari met een safaritreintje of je eigen voertuig in het Safaripark Monde Sauvage.

Ontdek giraffen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog meer soorten in een natuurlijke omgeving waar ze in halve vrijheid leven.

Wandel door een groene omgeving voor een ontmoeting met de grote apen en de maki’s.

Ontdek de schroefhoorngeiten, de fretkatten, de beermarters en de kleine panda’s, en trek dan naar het Zuid-Amerikaanse plateau waar reuzenmiereneters en manenwolven op je wachten.

©  Monde Sauvage Safari Parc

De Grotten van Remouchamps

© Les Grottes de Remouchamps

Op 3 km van Aywaille ontdek je de fascinerende ondergrondse wereld in de Grotten van Remouchamps.

Je bezoek begint met een wandeling van meer dan een kilometer door een sprookjesachtig decor.  In dit doolhof van galerijen ontdek je stalagmieten en stalactieten, en kom je in een eerste zaal die 8.000 jaar geleden bewoond was door jagers van het paleolithicum.

De wandeling brengt je nadien naar de grote zaal van de ‘kathedraal’. Je keert terug met een bootje dat je meeneemt voor de langste ondergrondse vaartocht ter wereld!

Wandelingen langs natuurschoon

Laat je leiden door de geschiedenis van de regio en geniet van schilderachtige wandelingen. 

De Haagbeuklaan van Haut Maret (op 5,7 km) is de langste van Europa en een prachtige wandellocatie! Een topper is uiteraard de wandeling in de vallei van de Ninglinspo (op 10,3 km van Aywaille).

Tijdens een wandeling rond de ruïnes van het kasteel van Amblève (9,6 km), de watervallen van Chanxhe (14,3 km) en de Roche aux Faucons (20,4 km) in Esneux word je getrakteerd op mooie uitzichten.

© Pierre Pauquay
 

Comblain-au-Pont

© WBT - Trekking & Voyage

In Comblain-au-Pont (19,7 km) kan je een brede waaier aan activiteiten doen en bijzondere toeristische plekjes ontdekken.

De mysterieuze Grotten van Comblain bieden een leuke gezinsuitstap in de onderbuik van de aarde. Luister naar het geluid van de waterdruppels, observeer de spectaculair gevormde afzettingen en voel het contact van de klei op je huid.

In het Centrum van de Vleermuis leer je de vleermuis en haar wereld op een ludieke manier kennen en appreciëren. 

Het Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst in blauwe steen stelt monumentale beeldhouwwerken in blauwe steen tentoon van kunstenaars uit de hele wereld.

Kajakken op de Ourthe

Avontuur roept in Hamoir (20,5 km), waar je de Ourthe kunt trotseren met opwindende kajaktochten. Watervalletjes, stroomversnellingen, rotsblokken en laaghangende takken… Laat de stroming van de rivier je begeleiden terwijl je de prachtige omgeving verkent.

Ontdek de Ourthe in een kajak tussen Barvaux, Hamoir, en Comblain-au-Pont. Er zijn meerdere parcours mogelijk.

  • Hamoir - Comblain-au-Pont: 8,4 km
  • Barvaux - Hamoir: 15 km
  • Barvaux - Comblain-au-Pont: 23,4 km
© Kayak Club Les Remous - geoffreymeuli

Avouerie d'Anthisnes

© FTPL - P. Fagnoul

Duik in de geschiedenis met een bezoek aan het statige Kasteel van l'Avouerie d'Anthisnes, een historisch gebouw dat getuigt van het rijke verleden van de regio. Het was de voormalige residentie van de 'Hauts Voués'. Laat je betoveren door de architectuur en verhalen die hier tot leven komen.

In de prachtige middeleeuwse donjon is een bier- en pékètmuseum gevestigd waar je alle geheimen van het bier ontdekt: hoe het wordt gemaakt, de verschillende smaken en aspecten, zijn oorsprong en zijn integratie in de Belgische cultuur.

 

Domein van Palogne en Burcht van Logne

Het vrijetijdscentrum Domaine de Palogne ligt in een betoverende omgeving. Dit domein, gelegen aan de rand van de Ourthe combineert weelderige groene landschappen met de grandeur van een middeleeuws kasteel. Onder de indrukwekkende vestingsmuren van de prestigieuze Burcht van Logne beleef je een hele waaier aan activiteiten voor het hele gezin.

Laat je verwonderen door de schoonheid van de natuur tijdens een wandeling van 4,7 km langs de oevers van de Ourthe.

© Vincent Rocher ©SPW‐AWaP

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden