Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Bouillon, gelegen aan de oevers van de Semois, zal toeristen die van geschiedenis en natuur houden, bekoren.

De burcht van Bouillon waakt al meer dan duizend jaar over het stadje aan de rivier de Semois in de Belgische Ardennen. Het stadje ligt in het zuiden van België vlakbij de Franse grens. De meest beroemde bewoner is Godfried van Bouillon. Hij bewoonde in de 11e eeuw het versterkte kasteel tot hij op kruistocht vertrok. De Archéoscope voert je mee naar deze periode. Ook het Hertogelijk museum van Bouillon is een boeiend historisch uitstapje.

De andere grote troef van Bouillon is de natuur! De fascinerende landschappen en panorama's van de vallei van de Semois hebben vele kunstenaars geïnspireerd. Deze uitzonderlijke natuurlijke omgeving biedt ook tal van sportieve activiteiten: wandelen of fietsen, vissen, kajakken op de Semois, avonturenpark...

Bouillon en omgeving hebben echter nog heel wat meer te bieden en je hoeft er niet eens ver voor te rijden.

Het kasteel van Bouillon

De geschiedenis van het versterkte kasteel gaat ruim duizend jaar terug. Het kasteel is natuurlijk bekend door Godfried van Bouillon, de beroemde kruisvaarder. Het bouwwerk is het oudste kasteel uit de periode van het middeleeuwse leenstelsel en een van de meest karakteristieke forten van Europa. De strategische ligging is indrukwekkend.

In de loop der jaren heeft het gebouw heel wat veranderingen ondergaan om uiteindelijk een onneembaar fort te worden.

Je kunt het kasteel bezoeken en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, denk maar aan de valkerijshows en tentoonstellingen.

Tombeau du Géant - op 10 km

De Belgische Ardennen hebben een sterke reputatie op wandelvlak. De omgeving van Bouillon vormt hier geen uitzondering op. Ga op zoek naar le Tombeau du Géant (het graf van de reus), gelegen in een uitgestrekte groene zone. Geniet er van het adembenemend mooie panorama!

Hier vertrekt ook een leuke wandeling van 13 km langs de oevers van de Semois. Zodra je dicht bij het water bent, zal je merken dat de tinten van de rivier variëren van blauw tot fosforescerend groen: het lijkt wel een impressionistisch schilderij!  

Wandeling Pont de Claies - op 26 km

De Pont de Claies is een unieke tijdelijke loopbrug over de Semois in Laforêt, een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Ze wordt elk jaar rond juni opgebouwd en afgebroken rond eind september.  Deze brug wordt opgebouwd met gevlochten panelen van berken-en hazelaartakken en ze staat op houten pijlers op de rivierbedding van de Semois.

In de omgeving van Laforêt kun je hele mooie wandelingen maken die je naar de Pont de Claies leiden.

Euro Space Center - op 31 km

Het Euro Space Center is een themapark voor het hele gezin. Droom je van leuke en leerrijke avonturen in de ruimte? Neem dan een duik in het dagelijkse leven van astronauten.

Je ontdekt er de ruimtevaarttechnologieën die ook ons dagelijkse leven bepalen en je herbeleeft er de grote momenten van de verovering van de ruimte. Wandel in de voetsporen van de pioniers van de ruimte en test de zwaartekracht.

Het themapark Euro Space Center is een avontuurlijk uitstapje waar het hele gezin iets van opsteekt.

 

Lavaux-Sainte-Anne - op 45 km

Het kasteel van Lavaux-Saint-Anne, gebouwd tussen de 15e en de 16e eeuw, is een van de mooiste vlaktekastelen van Wallonië. Slotgrachten, ronde torens en schietgaten vormen een echo uit de middeleeuwen, maar vormen ook een harmonieus geheel met de bolvormige daken, vensterlijsten en pilasters uit de renaissance.

Zijn drie musea laten je het gebouw ontdekken van de kelders tot de donjon, maar ook de natuur en de landelijke activiteiten uit het dagelijkse leven van deze streek: de Famenne. Een didactisch parcours laat ook toe het natuurlijke milieu van de vochtige zones te ontdekken, een typisch landschap van deze streek.

Een fietstocht van 37 km leidt je in de ruime omgeving rond het kasteel.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden