Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In het hart van de Belgische Ardennen, omgeven door weelderig groen, is het Domein van de Grotten van Han het perfecte vertrekpunt voor een ontdekkingsreis vol natuurlijke wonderen en historische schatten. 

Domein van de Grotten van Han: ondergrondse mysteries en wilde avonturen

Begin je reis met een onvergetelijke afdaling in de Grotten van Han. De grot is uniek in Europa, onder meer vanwege de gigantische Koepelzaal (145 meter hoog), de schoonheid en de verscheidenheid van de kalkafzettingen en de rivier de Lesse die zich een baan zocht in de grot en die je gaandeweg kan ontdekken. 

Boven de grond wacht het Wildpark op je, een domein van 250 hectare puur natuur, dat je kan bezoeken met een safaricar of te voet. Je ontdekt tal van Europese diersoorten: herten, everzwijnen, damherten en meer zeldzame of beschermde soorten zoals het Przewalskipaard of de Europese bizon. En dan zijn er ook nog enkele indrukwekkende roofdieren: de wolf, de lynx en de bruine beer.

© Domaine des Grottes de Han

Historische pracht en natuurlijke schoonheid in Rochefort

© D.Closon MTFA

Verken het charmante Rochefort, doordrenkt van geschiedenis. Laat je verleiden door de overblijfselen van het Gravenkasteel, gelegen op een rotsachtige uitloper.

Maak wandelingen of fietstochten in de nabijgelegen bossen en geniet van de rustige sfeer. Op de vlakbijgeleven RAVeL-lijn 150 is het heerlijke fietsen langs de Lesse.

Sluit je bezoek af met het heerlijke trappistenbier, gebrouwen in de Onze-Lieve-Vrouweabdij van Saint-Remy.

Terug in de tijd in het Archeopark van Malagne

Stap terug in de tijd in het Archeoparc van Malagne. 2000 jaar geleden was de in het groen gelegen Gallo-Romeinse villa van Malagne een van de grootste landbouwbedrijven van Noord-Gallië.

Vandaag komt de site weer tot leven! Ontdek de archeologische experimenten, de reconstructie van gebouwen en landbouwgereedschap, de Romeinse tuinen en moestuinen die ondertussen het label “Opmerkelijke Tuinen” kregen, de dieren van het domein en de beroepen uit die tijd.

© WBT - Denis Erroyaux

Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne: een koninklijke wandeling

© WBT - Denis Erroyaux

Bezoek het majestueuze Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne, een waar juweel van architectuur en geschiedenis dat je volledig vrij kan bezoeken, van de kelders tot de donjon!

Langsheen de 32 gemeubileerde en ingerichte kamers ontdek je hoe het herenleven in de 17e en de 18e eeuw eruitzag.

Bezoek de drie musea gewijd aan het leven van de heren van Lavaux, aan het plattelandsleven in de Famenne in de 19e en het begin van de 20e eeuw, en aan de natuur.

Het educatieve parcours leidt je door het moerasland waar de typische faune en flora van de Famenne kunt observeren.

Landelijke sereniteit in Marche-en-Famenne

Ontdek het levendige Marche-en-Famenne met zijn karaktervolle gebouwen uit de 17e eeuw en flaneer door straten die soms op nauwe steegjes lijken.

Niet te missen zijn het Famenne Art Museum en de natuursite van de Fond des Vaulx. De omgeving en de RAVeL Marche – Hotton bieden tal van wandel-, fiets- en MTB-mogelijkheden.

Voor een vleugje rust ga je naar het pittoreske Waha. In de Sint-Stefanuskerk, een van de oudste romaanse kerken van België, tref je een verborgen parel aan: glasramen van de hand van kunstenaar Jean-Michel Folon.

© D.Closon - MTFA

Domein van Chevetogne: harmonie tussen natuur en ontspanning

© WBT - Denis Erroyaux

Breng een dag door in het uitgestrekte Domein van Chevetogne, waar natuur en ontspanning samenkomen. 

Dit veelzijdige recreatiegebied heeft op 600 hectare alle ingrediënten in huis om jong en oud te bekoren: 10 wandelpaden, 14 speeltuinen, waterpartijen, tuinen, ...

Op het domein vind je ook het NEM, Nature Extraordinary Museum. Dit buitengewone museum, genesteld in de tuin van de Esplanade vertelt je meer over de link tussen de mens en de natuur.

De perfecte plek voor gezinnen en natuurliefhebbers.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden