Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Laat je leiden door het betoverende landschap van Henegouwen, met de Meren van l'Eau d'Heure als startpunt. Dit gebied biedt niet alleen adembenemende meren, maar ook een rijke mix van natuur, erfgoed en avontuur. 

De Meren van l'Eau d'Heure, een watersportparadijs

Het Onthaalcentrum La Plate Taille is je toegangspoort tot de verbazingwekkende Meren van L'Eau D'Heure. Verken de imposante stuwdam en duik in een scala aan wateractiviteiten.

Kajakken, surfen, zeilen, en suppen bij Espace Fun (2,5 km), ervaar de sensatie van jetskiën met O2R Jet Club (4,1 km), en geniet van waterskiën en een opblaasbaar waterpretpark bij The Spin Leisure Park (4,1 km).

Maak een onvergetelijke tocht met de Amfibus De Rode Krokodil. Voor avontuur op het droge zijn er uitdagende parcours en ziplines tussen de bomen in , een schilderachtige fietstocht rond de meren en een ontspannen wandeltocht langs de meren van Plate Taille en Eau d'Heure.

Eeuwenoud erfgoed in Walcourt, Thuin & Aulne

© WBT - Sébastien Roberty

Duik in het rijke erfgoed van de regio met een wandeling langs de versterkte omwalling van Walcourt en de majestueuze Saint-Maternebasiliek (10,1 km).

Verken Thuin, met zijn betoverende Hangende Tuinen (20,5 km) en het imposante belfort (20,8 km). Lees ook ons blogartikel met Thuin als uitvalsbasis.

Op 25,9 km afstand wacht de serene cisterciënzerabdij van Aulne.  Ze is gelegen in een steile vallei op de rechteroever van de Samber, een plaats genaamd "Vallei van de Vrede". Vandaag de dag zijn de overblijfselen een oase van rust waar je gezellig kunt wandelen.

Couvin, stoomtreinen en ondergrondse wonderen

Reis naar Couvin (20,1 km) en geniet van een reis door de tijd aan boord van een echte Stoomtrein die je meeneemt op ontdekkingsreis naar de Vallei van de Viroin en de Vallei van de Haute-Meuse.

Beleef een ondergronds avontuur in de fascinerende Grotten van Neptunus(22,4 km). Tijdens de 50 minuten durende rondleiding word je ondergedompeld in een wondermooi natuurkader. 

Beleef onvergetelijke momenten met je gezin, van aan de voet van een klif van kalksteen uit het Givetiaan tot het slotspektakel!

© B. Carbonneaux

Chimay, kasteel en bierbeleving

© ASBL Château de Chimay

Op 22,1 km afstand betreed je het historische Kasteel van Chimay. Je ontdekt er 1000 jaar geschiedenis via de film "Geheimen van Chimay" en een bezoek aan de 5 grote zalen van het kasteel: de grote hal, de zaal van de wachters, de portrettenzaal, de kapel en het theater dat behoort tot het Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.

Verrijk je zintuigen in de Espace Chimay (28,8 km). De interactieve en permanente tentoonstelling 'Chimay Experience' neemt je mee op ontdekkingstocht naar de geheimen van de bier- en kaasproductie van de trappisten van Chimay.

 

 

Mooiste Dorpen: Barbençon, Ragnies en Lompret

Als voormalige bakermat van de glas- en marmeractiviteit van de streek, laat het mooie dorp Barbençon (9,9 km) je niet onverschillig. De huizen in het historische hart vormen een opmerkelijk geheel van erfgoed.

Gelegen in een landelijke omgeving aan de oever van een beekje, wordt het pittoreske dorpje Ragnies (17,3 km) gekenmerkt door de aanwezigheid van grote en mooie kalksteen- en baksteenboerderijen. De Distilleerderij van Biercée vind je ook op het grondgebied van Ragnies.

Lompret (17,9 km) is een dorpje tussen rivieren en bossen met een mooie 18e- en 19e-eeuwse architectuur waaronder een prachtige brug.

 

© Les Globe Blogueurs

Viroinval, natuurwonderen en prachtige tuinen

© WBT - Sandrine Delcourt

Reis naar Viroinval (25,6 km) en bewonder het natuurwonder Fondry des Chiens, gelegen in het Natuurpark Viroin-Hermeton. Dit 20 meter diepe zinkgat heeft een ongelofelijke biodiversiteit omwille van de aard van de bodem en het klimaat. 

Verken ook de prachtige Jardins d'O (24,2 km), een oase van rust in Nismes. Hier kan je tal van wateractiviteiten beleven met het hele gezin.

Vind nog meer inspirerende ideeën in ons blogartikel met Viroinval als uitvalsbasis.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden