Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Dinant, een echt postkaartstadje, biedt een charmant beeld wanneer, geïnstalleerd aan de oevers van de Maas, je blik op de Citadel en de bol van de klokkentoren van de Collegiale kerk valt, allemaal benadrukt door het lint huizen en winkels langs de oevers van de Maas.

Dinant en omgeving hebben echter nog heel wat meer te bieden en je hoeft er niet eens ver voor te rijden.

Dinant Aventure

Dinant Aventure is gelegen op de top van een heuvel met uitzicht over de Maasvallei. Nog voor je je klimgordel omdoet, geniet je al van een adembenemend uitzicht over de rivier... die 60 m lager ligt!

In de adembenemende omgeving van een oude omgevormde steengroeve geniet je van een ruwe rotsachtige en beboste omgeving die een uitzonderlijk decor vormt voor je activiteiten.

Je kan kiezen uit meer dan 30 activiteiten waaronder hoogteparcours, rotsklimmen, deathride, speleologie, paintball en lasergame.

Dinant Aventure is een adembenemend avonturenpark waar ook de allerjongsten van het gezin hun hartje kunnen ophalen!

Kasteel van Freÿr - op 6 km

In Hastière bevindt zich het kasteel van Freÿr-sur-Meuse. Dit kasteel in de renaissancestijl met een verfijnd en kosmopolitisch interieur wordt omringd door prachtige tuinen en is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. De harmonieuze salons zijn ingericht door de 20 generaties die hier hebben gewoond.

De site, begrensd door de Maas, is gelegen in een prachtige heuvelachtige omgeving. De prachtige klassieke tuinen van het kasteel zijn geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed Parken & tuinen in Wallonië. De driehonderd jaar oude sinaasappelbomen maken de tuinen heel bijzonder.

Wandelen in het Park van Furfooz - op 8 km

Het park van Furfooz nodigt je uit om zijn archeologische, natuurlijke en geologische erfgoed te ontdekken tijdens een gezellige wandeling aan de rand van de Lesse.

Tijdens de wandeling van 4 km die ongeveer 2 uur duurt, ontdek je een beschermde site vol met typische flora en fauna van de regio van de Lessevallei.

Fantastische foto's gegarandeerd! 

Kasteel van Vêves - op 9 km

Vond je het kasteel van Doornroosje leuk? Dan zal je dol zijn op het kasteel van Vêves! Met zijn magnifieke torens en prachtig houtwerk lijkt het kasteel wel rechtstreeks uit een sprookje te komen.

Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

Het kasteel biedt kinderen de mogelijkheid om zich tijdens hun bezoek te verkleden als ridder of prinses! Het kostuum is inbegrepen in de toegangsprijs. Ook 's nachts worden er schattenjachten georganiseerd.

Rond het kasteel kan je ook een prachtige wandeling maken van 6,5 km met uitzicht op Celles, een van de mooiste dorpen van Wallonië.

 

De Watertuinen van Annevoie - op 12 km

De in de 18e eeuw aangelegde watertuinen van Annevoie behoren tot het Belangrijk Erfgoed van Wallonië. Het zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa.

Het water stroomt dankzij natuurlijke hoogteverschillen.

Om elke hoek ontdek je een nieuw landschap: het perspectief van de Franse stijl, de fantasie van de Engelse stijl en de intieme charme van de Italiaanse stijl.

Curven, contrasten, niveaus en verrassingseffecten: de combinatie van stijlen maakt al het moois van deze tuinen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden