Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In het betoverende hart van de provincie Luxemburg, omringd door majestueuze heuvels en een rijke geschiedenis, vormt het imposante feodale kasteel van La Roche-en-Ardenne je startpunt voor een ontdekkingsreis vol natuurlijke pracht, actieve bezigheden en historische schatten.

La Roche-en-Ardenne

Ontdek de ruïnes van het feodale kasteel met zicht op La Roche en de Ourthe. Het was achtereenvolgens een neolithische verblijfplaats, een Romeins oppidum en de residentie van de Frankische koningen. In het seizoen zijn er roofvogelshows en middeleeuwse animaties.

Wandel door het indrukwekkende wildpark van 10 ha (1,5 km) en ontdek damherten, steenbokken, herten, everzijnen, wolven, lynxen, vossen, oehoes... die hier in halve vrijheid leven.

Laat je betoveren door de perfecte samensmelting van geschiedenis en natuur.

© CGT - Arnaud Siquet

Wandelingen in het Natuurpark van de Twee Ourthes

©  Robertville-les-bains

Verken het Land van de Kelten met een wandeling vanaf de kerk van Bérismenil (12 km). Deze sportieve wandeling van 7,3 km brengt je naar de wilde Ardennen waar de rivier de Ourthe diepe valleien heeft uitgesleten. 

Of ontdek de Borzée-wandeling vanaf het Huis voor Toerisme in La Roche.  Deze luswandeling van 14 km doorkruist de dorpen Maboge en Borzée en trakteert je op prachtige uitzichten over de ruïnes van het kasteel en de vallei van de Ourthe.

Deze wandelingen nemen je mee door het schilderachtige Natuurpark van de Twee Ourthes.

 

Meer en stuwdam van Nisramont: watersportparadijs in de Ardennen

Op 15,8 km afstand wacht het meer en de stuwdam van Nisramont, een waar paradijs voor watersportliefhebbers.

Sup over het serene meer met Sup-Ardennen, waag je aan kajakken, suppen of waterfietsen met Ardenne Adventures, of maak een onvergetelijke afdaling van de Ourthe per kajak vanaf Nisramont met Outdoor Centre.

Verken de wandelpaden rondom het meer en laat je betoveren door de natuurpracht in het Natuurpark van de Twee Ourthes.

© WBT-Olivier Bourgi

Activiteiten voor jong en oud

© José Burgeon - Parc Chlorophylle

Beleef een dag als geen ander in Park Chlorophylle in Dochamps (16,2 km), een recreatief, pedagogisch en artistiek bospark met 33 houten attracties in het hart van de Ardennen. De topattractie is een parcours van 200 m in de kruinen van de bomen. 

In Houtopia in Houffalize (26,6 km) vind je een unieke reeks ervaringen voor alle leeftijden. Waag je aan het avonturenparcours dat je over de rivier brengt en dat je via een klimpartij naar het vertrekpunt brengt van een sensationele afdaling, langs een glijbaan van meer dan 30 meter! 

Hotton, een verrijkende ervaring

Ontdek de ondergrondse wonderen in de Grotten van Hotton (18,6 km). Ze worden beschouwd als de mooiste grotten van België en behoren tot het Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.

Verrijk je kennis over de lokale flora en fauna in RIVEO (19,3 km). Via een origineel parcours, een tentoonstelling, een aquarium voor rivierfauna, minigolf, 5 thematische tuinen, animaties... ontdek je alles over de fantastische wereld van de rivier en haar biodiversiteit.

Bezoek het charmante dorp Ny, dat trots een van de Mooiste Dorpen van Wallonië is (22,6 km). Laat je meeslepen door de ongelooflijk rustige en rustgevende sfeer van dit prachtige dorp.

© PBVW

Bier en betovering in de brouwerij van Achouffe

© WBT - Denis Erroyaux

Kabouters en andere elfachtigen mogen niet ontbreken in de sprookjes en legendes van de Ardennen.

Het is dan ook geen toeval dat kabouters op het etiket van de speciale bieren van de beroemde Brouwerij van Achouffe (19,9 km) prijken.

De kleine mannetjes nodigen je uit om meer te weten te komen over de brouwerij, haar betoverende kader en haar heerlijke degustaties.

Historische getuigenissen in Bastogne

Op slechts 32 km afstand ligt Bastogne, doordrenkt van historische betekenis.

Bezoek het indrukwekkende Bastogne War Museum, met de nieuwe Bastogne War Rooms, waar je via meeslepende scenografie ondergedompeld wordt in een echte historische reconstructie van de sleutelmomenten die daar plaatsvonden.

Eer het Memorial van Mardasson en ontdek het historische verhaal in de Bastogne Barracks en het 101st Airborne Museum.

© FTLB - P. Willems

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden