Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Het Félicien Ropsmuseum, gelegen in het stadshart, is het ideale startpunt van een betoverende reis. Maak kennis met Namen aan de samenvloeiing van Maas en Samber. Bewonder de rijkdom van erfgoed en de charme van steegjes, terrasjes en restaurants. Als hoofdstad van Wallonië heeft Namen veel te bieden. Van bovenop de Citadel tot de Maasvallei waar het heerlijk fietsen is langs de Maas.

Kunst en geschiedenis in Namen

Begin je ontdekkingstocht in Namen met een bezoek aan het Félicien Ropsmuseum, gewijd aan de beroemde Belgische symbolistische schilder.

Verken de charme van de stad verder met een bezoek aan de Citadel van Namen. Ze is bereikbaar via de kabelbaan of te voet en onthult haar geheimen in de ondergrondse gangen en het bezoekerscentrum Terra Nova.

Geniet van de tentoonstellingsruimte Le Pavillon en ontdek de zoete geuren in de Parfumerie Guy Delforge.

© WBT - J.P. Remy

Wépion en de oevers van de Maas: natuurlijke schoonheid

© WBT - Emmanuel Mathez

Verlaat Namen en breng een bezoek aan het Aardbeienmuseum in Wépion (6,7 km), waar je de geschiedenis van deze zoete vrucht ontdekt.

Fiets langs de schilderachtige oevers van de Maas vanuit Namen via Wépion en geniet van het Maaserfgoed op de laatste etappe van de Maasfietsroute.

Je kan bijvoorbeeld vertrekken aan de Jeugdherberg Félicien Rops (2,6 km).

Floreffe: abdijpracht en ondergrondse wonderen

Op 10,7 km van Namen wacht de Abdij van Floreffe, een historisch juweel omringd door weelderige groene landschappen.

Maak een wandeling van 8 km rondom de abdij en verken de omgeving.

Ondergrondse avonturen wachten in de Grotten van Floreffe (11,7 km), een mysterieuze wereld onder de aarde. Het is een van de mooiste voorbeelden van karstfenomenen.

Door de 800 m lange gangen loopt de route door talrijke kamers, de ene nog indrukwekkender dan de andere. Onvergetelijk!

© WBT/Jean-Baptiste Van Achter

Mooiste dorpen: Mozet, Thon-Samson en Crupet

Verken de idyllische dorpen rond Namen met elk zijn eigen verhaal, doordrenkt van charme en geschiedenis.

© WBT - J.P. Remy

Het rustieke Mozet (12,2 km) ligt verscholen in het heuvelachtige landschap van de Condroz.  Het dorp heeft zijn middeleeuwse uitstraling behouden dankzij de kalkstenen huizen, de centrale kerk en de imposante boerderijen.

Het schilderachtige Thon-Samson (13,4 km) ligt gedeeltelijk op de rotsen van de vallei van de Samson en wordt omringd door de ruïnes van een oude versterkte burcht. Je geniet er van adembenemende panorama's.

Ontdek in het betoverende Crupet (18,1 km) een middeleeuwse donjon, een grot bewoond door de duivel en een kunstgalerij.

Annevoie: tuinen en een panoramische wandeling

17,4 km van Namen liggen de betoverende Watertuinen van Annevoie. Het zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa. Ze werden geklasseerd als ‘Belangrijk Erfgoed
van Wallonië’.

Machines noch pompen komen te pas bij het magische waterspektakel. Er wacht je een schitterende en unieke wandeling tussen de waterpartijen en heldere bloembedden.

De wandeling Les 7 Meuses vanuit Annevoie biedt je adembenemende uitzichten.

 

 

© Daniel Fouss

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden