Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Laat je betoveren door de rustgevende omgeving van de abdij van Orval en ontdek de natuurlijke pracht van de Gaume. 

De abdij van Orval, een oase van rust

De abdij Notre-Dame d'Orval is een van de meest opmerkelijke cisterciënzerabdijen van België. Ontdek in een van de mooiste regio's van België een authentieke en historische plek met kunstcollecties, een tuin met geneeskrachtige planten en een gereputeerd trappistenbier.

Je ontdekkingsreis door de ruïnes van de oude abdij begint bij de Mathildebron en haar legende. Een gravin zou in de 12e eeuw haar trouwring in een bron hebben laten vallen. Toen ze bad voor de terugkeer ervan, verscheen er een forel met de ring in zijn bek. 

Na je bezoek kan je in de nabijgelegen taverne genieten van het trappistenbier en natuurlijk ook de kaas van Orval.

© WBT-Daniel Elke

Mooiste dorpen Chassepierre en Torgny

© WBT - Daniel Elke
© WBT- Pierre Pauquay

In de omgeving van Orval vind je twee van de 'Mooiste Dorpen van Wallonië'.

Op 14 km afstand ligt Chassepierre, een pittoresk dorpje met een artistieke ziel. Bewonder de oude stenen huizen, geplaveide straatjes en een schilderachtige omgeving aan de oevers van de Semois.

Het dorp organiseert ook jaarlijks het Internationaal Straatkunstenfestival,  wat bijdraagt aan de levendige sfeer en het culturele karakter van Chassepierre.

 

 

Torgny ligt op 26 km van Orval en is het meest zuidelijk gelegen dorp van België. Dankzij het microklimaat in het dorp is wijnbouw er perfect mogelijk.

Ga eens langs bij een lokale wijnboer om er de plaatselijke wijn te proeven. 

Je waant je hier in de Provence met de wijngaarden, de stenen huizen in warme tinten en de rode pannendaken.

Avontuur op de Semois in Chiny

Vertrek vanuit Chiny voor een kajaktocht op de Semois en geniet van prachtige uitzichten op de omringende natuur. De rivier meandert door schilderachtige landschappen, met bossen en heuvels die de rivier flankeren.

Stroomversnellingen en rustigere stukken wisselen elkaar af op verschillende afstanden.

Een geweldige manier om de natuur te verkennen, actief te zijn en te genieten van een ontspannen avontuur op het water.

.

©  Genin Vincent

Prachtige uitzichtpunten

© WBT - Caroline Rase

De Rocher du Hat (14,3 km) biedt je een panoramisch uitzicht op de Semois en zijn meanders. Vanuit Chiny vertrekt een wandeling van 5 km naar het uitkijkpunt. Bij het Huis voor Toerisme van de Gaume vind je tal van wandelingen in het omliggende Forêt du Hat.

La Roche à l'Appel (21,4 km) is een uitzonderlijke geologische bezienswaardigheid die behoort tot het uitgestrekte bos van Muno, zelf een integraal onderdeel van het immense Ardense massief.

Twee wandelpaden leiden naar de top, op 360 meter hoogte, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het nabijgelegen Ardense woud.

Op zoek naar feeën de natuurlijke schoonheid van de Gaume ontdekken

Trek je wandelschoenen aan en verken de ongerepte natuur van de Gaume. Vanaf de parking bij Croix-Rouge in Virton (18,8 km) leidt het feeënpad je door het bos naar de beroemde zandstenen rots met het legendarische Trou des Fées (Feeëngat).

Deze bijzondere rotsformaties, deels overhangend en doorspekt met talloze holtes, zijn een indrukwekkend schouwspel. De galerijen strekken zich uit tot wel 15 meter.

Over een afstand van 1,5 km staan negen uitdagingen op je te wachten, zoals het verzamelen van offers voor de feeën, het uitvoeren van een betoverend dansje, en het creëren van een miniatuurtuin voor de feeën. Wie moedig genoeg is, kan zelfs een fee in de rots ontdekken.

© M.Markovic

Op verkenning door de geschiedenis

© 

Ga terug in de tijd op de site van Montauban, omringd door een archeologisch park. Verken de ruïnes en maak een wandeling van 11 km op ontdekkingstocht door de prachtige vallei.

Het lapidair museum, een openluchtmuseum dat het hele jaar door is geopend, is een architecturaal meesterwerk.

Het werd ontworpen voor het behoud van oude overblijfselen van middeleeuwse vestingwerken en is vervaardigd uit blokken afkomstig uit de Romeinse tijd.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden