Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Welkom in het betoverende Saint-Hubert, waar de basiliek het startpunt is voor een reis vol natuur, cultuur en avontuur.

Saint-Hubert, wildpark en woud

 

Saint-Hubert staat bekend als de internationale hoofdstad van de jacht en kan bogen op een prestigieus verleden. In Saint-Hubert moedigt alles je aan om de omgeving van de stad te ontdekken.

In de prachtige basiliek van Saint-Hubert bewonder je het indrukwekkende architectonische erfgoed en dompel je jezelf onder in de spirituele sfeer van deze historische plek.

Het is een belangrijk bedevaartsoord ter ere van Sint-Hubertus, patroonheilige van de jagers. 

 

Het wildpark (2,6 km) is een beschermd stukje natuur waar je kennismaakt met de typische dieren van Wallonië. De kans is groot dat je herten, reeën, everzwijnen, ... zal spotten. Er zijn diverse uitkijkpunten, barbecueplekken en speeltuinen.

In de prachtige bosrijke omgeving van het Grote Woud van Saint-Hubert kan je verschillende wandelroutes volgen waaronder een Onvergetelijke wandeling van 20 km vanaf de 'Fagne de la Doneuse'.

 

© WBT - Bruno D'Alimonte
Herten in een boslandschap© WBT - Bruno D'Alimonte

Fourneau Saint-Michel

©  WBT - J.P.Remy

Hou je van een vleugje geschiedenis? Bezoek dan zeker het domein van de Fourneau Saint-Michel (8,8 km). Je ontdekt er het plattelandsleven van weleer via een bezoek aan 2 buitgewone musea. 

Het IJzermuseum is gewijd aan de pre-industriële ijzer- en staalindustrie en het Museum van het Landelijke Leven in Wallonië is een openluchtmuseum van meer dan 40 hectare met reconstructies van bouwkundig erfgoed uit de 19e en 20e eeuw.

Kom meer te weten over het dagelijkse leven van onze ouderen en hun tradities dankzij de vele tentoongestelde verzamelobjecten.

 

Provinciaal domein van Mirwart

Het provinciaal domein van Mirwart (13,1 km) is een puur genot voor natuurliefhebbers. Bewonder de authentieke natuurvijvers met een kwekerij van beekforellen, een didactische bijenstal gericht op de instandhouding van de zwarte bij of 'huisbij', en een prachtig bos met verschillende boomsoorten.

Ontdek een van de vele resten van het verleden van Mirwart, zoals de hoogoven van Marsolle, een getuige uit de pre-industriële periode of de ijskelder uit de 19e eeuw.

Het domein ligt in Mirwart, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

 

Meisje bij een vijver in het Provinciaal Domein Mirwart in de Belgische provincie Luxemburg© WBT - Bruno D'Alimonte

Euro Space Center

© Euro Space Center - dbcreation.be

Het enige uitstapje in Europa waar je je echt als een astronaut kunt voelen. In het themapark Euro Space Center(14 km) ontdek je én ervaar je van alles over ruimtevaart en het heelal. 

Ben jij in de wieg gelegd om ruimteheld te worden? Kom het ontdekken met je gezin en vertrek op missie voor een boeiend avontuur!

Check in voor de volgende vlucht naar Mars en leer stappen op de Maan. Herbeleef de sensationele momenten van de eerste ruimtepioniers, test de G-krachten in de Space Rotor en waag je aan een vrije val met de Free Fall Slide.

 

 

Bosbaden in Tenneville

Bewust vertragen en de omgeving zo goed mogelijk opnemen met al je zintuigen, dat zijn de kernelement van het bosbaden. Het fenomeen is overgewaaid uit Japan, waar ze al langer begrepen hebben dat de natuurlijke omgeving van het bos een helende uitwerking heeft op ons welzijn.

Tegenwoordig kan je het ook gaan doen in het woud van Tenneville. Bij de toeristische kan je een brochure verkrijgen met inleidende adviezen over bosbaden die je meteen kan uittesten op de 3 routes van 900 m, 5 km en 7,5 km die beginnen in Laneuville-au-Bois en Erneuville.

 

© I. Jusseret

Boekendorp Redu

© WBT - David Samyn

Trek naar het charmante dorpje Redu (17 km) dat bekend staat als 'boekendorp'. Je vindt er tal van boekenwinkels en antiquariaten die zich gespecialiseerd hebben in tweedehandsboeken en zeldzame exemplaren. Wandel door de smalle straatjes en langs de verschillende boekenwinkels, op zoek naar verborgen literaire schatten.

Het educatieve museum Mudia is ook in Redu gevestigd en brengt meer dan 300 werken samen, van de renaissance tot de hedendaagse tijd: Veronese, Brueghel, Bosch, Toulouse-Lautrec, Spilliaert, Van Dongen, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck...

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden