Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Op 18 juni 1815 vond in Waterloo een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Europese geschiedenis plaats: Napoleon werd er verslagen door de legers van Blücher en Wellington. Door in zijn hoofdkwartier in deze Brabantse gemeente zijn overwinningsrede neer te pennen – die hij de naam Waterloo meegaf - zette Wellington de plek voor altijd op de wereldkaart. 

Waterloo en omgeving hebben echter nog heel wat meer te bieden en je hoeft er niet eens ver voor te rijden.

Leeuw van Waterloo - op 4 km

De aangelegde heuvel met daarop de gietijzeren Leeuw van Waterloo is een van de meest bekende monumenten van België ter herdenking van de Slag bij Waterloo. Dit monument werd opgericht tussen 1823 en 1826, op de plaats waar naar verluidt de Prins van Oranje, die het bevel voerde over het eerste korps van het leger van Wellington, gewond raakte op 18 juni 1815.

Bovenaan de 226 treden biedt dit 'Nederlandse monument' je een uitzonderlijk panorama op het slagveld. Een oriëntatietafel helpt je om overzicht op de bewegingen van de troepen en op het belang van de ligging van deze plek te krijgen.

 

Kasteel van Terhulpen en Stichting Folon - op 10 km

Het Kasteel van Terhulpen, gebouwd in 1842 in opdracht van de Markies van Béthune en geïnspireerd op de modellen van de kastelen van de Loire, is omringd door een tuin in de Franse stijl met decoratieve beelden. 

Het kasteel is niet toegankelijk voor bezoekers, maar is wel beschikbaar voor evenementen. Je kan er in de omgeving prachtige wandelingen maken.

In de Kasteelboerderij, in het hart van het prachtige Solvaypark van Terhulpen presenteert de Stichting Folon het grafische werk van deze getalenteerde kunstenaar.

Dankzij de originele en interactieve museografie, bedacht door Jean-Michel Folon zelf, geraak je volledig in de ban van de verschillende facetten van zijn werk en van zijn universum.

Muziek, licht en optische effecten vermengen zich tot de meest exclusieve kunstuitingen van een van onze grootste Belgische artiesten.

Nijvel met haar collegiale kerk - op 16 km

Nijvel is een kleine stad met een grote geschiedenis. Het rijke historische erfgoed is adembenemend mooi.

Het icoon van de stad is de duizend jaar oude collegiale Sint-Gertrudiskerk, met "Djan d'Nivèle", de indrukwekkende jacquemart die met zijn hamer de uren van de dag aangeeft. 

Dit grandioze monument is een van de meest majestueuze romaanse religieuze gebouwen van Europa.

Ga zeker ook op verkenning in het hart van de charmante middeleeuwse wijken en flaneer in het Dodainepark tussen de kunstwerken.

Abdij van Villers-la-Ville - op 19 km

Opgericht in 1146 en erkend als uitzonderlijk erfgoed van het Waalse Gewest, is het een van de mooiste architecturale sites in Europa. In de cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville snuif je 850 jaar geschiedenis op. 

Binnen de muren van de ruïnes vind je trouwens een wijngaard met een eigen appelation: Villers-la-Vigne®. De appellation  omvat 4 producten die origineel en uniek zijn omwille van de wijnbereiding en hun specifieke grond. Een rode primeurwijn, een witte wijn, een Marc aan 43° en de Mistelle aan 17°.

Ervaar de sereniteit en grootsheid van de abdijruïnes en het omliggende woud tijdens een wandeling van 9,5 km.

Louvain-la-Neuve met het Hergé Museum en Museum L - op 28 km

Louvain-la-Neuve valt op door haar stedelijke architectuur en het groene accent. Deze nieuwe studentenstad en tevens de jongste stad van België surft op de golf van de groene trend, waarbij verplaatsingen met de auto beperkt en ontmoedigd worden. Er is des te meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Cultuurliefhebbers bezoeken het Hergé Museum, het walhalla voor stripliefhebbers, gewijd aan het leven en werk van de geniale Belgische auteur Georges Remi, de geestelijke vader van Kuifje.

Het nieuwe Musée L nodigt je dan weer uit in het uitzonderlijke gebouw van de voormalige Wetenschaps- en Technologiebibliotheek om te ontdekken hoe wetenschappelijke en artistieke collecties met elkaar dialogeren.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden