Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Op zoek naar ideeën om de warme dagen door te komen? Wij geven je enkele tips waar je verfrissing kan vinden in Wallonië en de Ardennen.

De Waalse grotten induiken

Bij warm weer is een goede optie om ondergronds wat verkoeling te zoeken in grotten. De temperatuur is er het hele jaar door rond 12°C. Dat klinkt toch verleidelijk, niet?
 

Grotte - Domaine de Han-sur-Lesse - Le Styx

De Grotten van Han

Kom de wereldberoemde grotten in Han-sur-Lesse bezoeken. Deze ondergrondse grot, op een steenworp afstand van Rochefort, staat al jaren als topattractie met 3 sterren in de Michelin-gids vermeld. .

Schaduwrijke bossen en parken

Trek op hete dagen naar een bos of park en maak een mooie wandeling in de schaduw van de bomen. Neem je picknick mee voor ‘s middags en geniet van de rust en de natuur. 

Wat dacht je van een museumbezoek?

Dit zal niet meteen bij je opkomen, maar het is vaak lekker fris in een museum. Warme dagen zijn dus het ideale moment om wat cultuur op te snuiven. 

Bastogne - War - Museum

Bastogne War Museum

Ontdek het herdenkingscentrum voor de Tweede Wereldoorlog. Het Bastogne War Museum dompelt je onder in de grootste veldslagen van 40-45, waaronder de Slag om de Ardennen.

Afkoelen in en op het water

Kajakken en kanovaren op de Lesse, Semois of de Ourthe is een leuke zomeractiviteit. De rivieren en routes zijn prachtig en mocht je even willen afkoelen, dan plons je zo het water in! 


In Wallonië en de Ardennen vind je ook heel wat zwemzones om een frisse duik te nemen.

Koele kastelen

Een andere plek waar je perfect verkoeling kan zoeken, is een kasteel. Metersdikke muren, vochtige kelders en schaduwrijke tuinen: heerlijk verfrissend. Wie heeft hier een airco nodig?

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden