Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Op zoek naar ideetjes voor bij het aperitief of de feestmaaltijd? Of wil je gewoon lokaal kopen en toch zeker zijn van originele producten van onberispelijke kwaliteit? De producenten openen hun deuren voor jou. Ontdek onze suggesties voor wijnen en sterke dranken om je festiviteiten kleur te geven!

Als je deelneemt aan een bezoek aan een wijngaard of distilleerderij, heb je ook toegang tot een verkooppunt. Sommige producenten hebben een e-shop. En als je in Brussel woont of de hoofdstad bezoekt, kun je de meeste van hun producten vinden in de Boutique de Wallonie, vlak bij de Grote Markt! 

Voor een onvergetelijk aperitief...

© WBT - Denis Erroyaux

In Henegouwen bruist het!

Wist je dat de Brut Blanc de Blanc van het Domaine du Chant d'Eole in juli 2020 tijdens de London Wine Competition is verkozen tot beste mousserende wijn ter wereld? Te vinden aan de balie, in de e-shop en in de Boutique de Wallonie.

Ook de Ruffus Brut Sauvage uit de Vignoble des Agaises verzamelt prijzen. De flessen vliegen er de deur uit! Je kan ze kopen in het verkooppunt en in de Boutique de Wallonie.

Waals-Brabant laat zich niet uit het veld slaan

Proef de sappige wijnen van het familiebedrijf van Domaine du Chapitre! Je vindt ze aan de balie, in de e-shop en in de Boutique de Wallonie.

De Apéros de Philomène stellen je voor je aperitief te vernieuwen door een van hun 28 soorten pékèts en andere aperitieven op basis van planten of vruchten te proeven. Je vindt ze bij de verkoopbalie en op Facebook.

Om je gerechten te verbeteren...

© WBT - Denis Erroyaux

Maak plaats voor de uitstekende producten van de provincie Namen!

Een kasteel, een domein, uitzonderlijke witte wijnen... Dit is het Domaine du Château de Bioul, dat ook een meeslepend bezoek biedt. Te vinden in het verkooppunt en in de Boutique de Wallonie.

Voel de passie van een pionier van de Belgische biologische wijnbouw, het Domaine viticole du Chenoy. Wijnen om te (her)ontdekken! Te vinden aan de verkoopbalie en in de Boutique de Wallonie.

En niet te vergeten de een twintigtal soorten wijn van het Château Bon Baron! Te vinden aan de verkoopbalie, in de e-shop en in de Boutique de Wallonie.

In Luik zit feestvieren absoluut in het DNA!

Gewürztraminer in Wallonië? Ja, in de Vignoble des Coteaux de la Légia, in het hart van de Vurige Stede! Te vinden bij de verkoopbalie.

Met zijn 12 hectare is Vin de Liège een referentiewijngoed in Wallonië. Mis zijn heerlijke witte wijnen niet! Te vinden aan de verkoopbalie en in de Boutique de Wallonie.

En weer in Waals-Brabant

3 vrienden, 5 grote wijnfamilies. Het Domaine de Mellemont produceert cuvées die door de grootste gastronomen worden erkend. Te vinden aan de verkoopbalie en in de Boutique de Wallonie.

Om in schoonheid te eindigen...

Een beetje whisky of brandy?

Geniet van een beetje Schotland in Wallonië met de Belgian Owl - The Owl Distillery en zijn Belgische Single Malt Whisky: een echt streekproduct dat tot over onze grenzen bekendheid geniet! Te vinden in verkooppunten en in de Boutique de Wallonie.

Je kent Eau de Villée! Maar de Distillerie de Biercée produceert ook brandewijnen, jenever, pékèt... U vindt ze aan de verkoopbalie, in de e-shop en in de Boutique de Wallonie.

En laat je aan het einde van de avond verleiden door een van de drie sterke dranken uit de Distillerie de la Croix 'Sainte-Nitouche'! Je vindt ze aan de kassa en in de e-shop.

Ben je meer een fan van rum? Ontdek de specialist: Dr Clyde Distillery!

En vergeet de andere uitstekende producenten op onze gastronomische kaarten niet!

40 smulbezoeken in Wallonië

In Wallonië zeggen ze “C’est bon, c’est wallon”, en terecht. Wallonië onderscheidt zich door de diversiteit, de kwaliteit, maar ook door de kenmerkende eigenschappen en de verwerking van zijn producten.

Heb je hier nu verschrikkelijke dorst van gekregen? Doe ideeën op voor feestelijke Waalse bieren!

 Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, consumeer met mate.

 

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden