Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wallonië is klaar voor de herfst: er is een ongelooflijke hoeveelheid activiteiten, evenementen en accommodatie beschikbaar. Het is moeilijk om op dit mooie seizoen (en regio!) uitgekeken te raken. Gebruik de onderstaande suggesties om je ideale herfstvakantie samen te stellen.

Wist je trouwens dat je in Wallonië de ene ontdekking na de andere kan doen op een korte afstand?

Met je voeten in de bladeren...

 Te midden van de wouden

Met je mandje onder de arm is het de perfecte tijd om paddenstoelen te gaan zoeken! De kleintjes zijn dol op deze herfstschattenjacht, terwijl de fijnproevers al bedenken hoe ze ze gaan klaarmaken.

 

Kind met champignons na het plukken© WBT - Olivier Bourgi

© Domaine des Grottes de Han

Betreed het territorium van het hert. Dit indrukwekkende dier is nog indrukwekkender tijdens het burlen, wanneer zijn opmerkelijke kreten weerklinken in de duisternis. Luister goed, sluit je ogen en laat je bedwelmen door het gezang van de koning van het bos.

 

Herfstwandeling in Wallonië© WBT - Olivier Bourgi

Wat is een betere manier om meer te weten te komen over de biodiversiteit van de Waalse bossen dan een gezinsuitstapje te midden van de kleurrijke bladeren? Je kunt ook gebruik maken van de ludieke en educatieve zones, die een aantal leuke herfstactiviteiten in petto hebben.

 Een kleine gastronomische pauze

Wat een genot is het om tijdens een wandeling midden in de natuur te picknicken. Vooral als de maaltijd al is bereid en gemaakt van lokale producten! Combineer lichaamsbeweging en proeven met deze gastronomische wandelingen.

Als je de voorkeur geeft aan bediening aan tafel, kies dan een van de vele restaurants die de Waalse gastronomie in de kijker zetten!

© Sarah Linden Fotografie

Cocoonen in je logies

Met je gezin

© WBT - Olivier Bourgi

Vrienden of familie ontmoeten voor een kort of langer verblijf? Dat kan, dankzij de vele overnachtingsmogelijkheden met grote capaciteit in heel Wallonië.

Midden in een kleurrijk bos, op het platteland of midden in de stad, er is keuze genoeg! Bekijk onze selectie van accommodaties en boek de accommodatie die het beste bij je past.

 

Als koppel

Een koppel stapt een kamer binnen in het hotel Ne5t in Namen© WBT - Bruno D'Alimonte

Kun je door de hectiek van alledag moeilijk tijd maken voor elkaar? Ga er romantisch tussenuit  in een van de romantische accommodaties in Wallonië!

Wellness, buitengewone gîtes, gezellige kamers - zet je koffers neer op de plek die je doet dromen en breng een tijdloos moment door, alleen met jullie 2!

© Le Temps de Livresse - Sébastien Roberty

Wanneer je een accommodatie boekt, realiseer je je niet altijd hoeveel activiteiten er in de omgeving zijn. Onze selectie van verblijven met nabijgelegen accommodatie en activiteiten zou je volgende uitje moeten inspireren! Attracties, wandelingen, bezoeken... er zijn tal van mogelijkheden voor plezier en ontdekking vlak bij je accommodatie.

De herfstkalender

Trick or treat

Dit is het seizoen voor monsters, heksen en pompoenen. Dit is de tijd van het jaar waarin alles versierd is met de meest spookachtige decoraties. Genoeg om je haren recht overeind te doen staan!

Met shows, vermommingen en entertainment, halen de attracties alles uit de kast voor Halloween! Durf jij je op deze angstaanjagende plekken te wagen?

Lopende tentoonstellingen

Alle seizoenen (en gelegenheden) zijn goed voor cultuur en tentoonstellingen in Waalse musea! Wat je artistieke voorkeuren ook zijn, je vindt wat je zoekt in onze selectie.

 

Ideeënhoekje

 Voordelig reizen naar Wallonië en de Ardennen

© WBT - Denis Erroyaux

Kortingen, gratis toegang, passen, gezinsvoordelen... Slimme bezoekers profiteren van alle toeristische aanbiedingen in Wallonië! Klaar voor een voordelig uitstapje in deze mooie streek?

Geniet van je bezoek aan Wallonië!

 

 VISITWallonia.be Pass

© WBT

Bespaar geld met de VISITWallonia.be Pass. Dankzij deze handige digitale toeristenpas geniet je van meer dan 200 voordelen en een selectie leuke tips voor je uitstapjes en verblijven in Wallonië.

Geniet van tal van aanbiedingen en kortingen bij onze toeristische partners. Het aanbod verandert doorheen het jaar. Download snel je Pass.

© WBT - I. Monfort | © Xavier Ethuin

 Van de ene ontdekking naar de andere

Wallonië mag dan misschien niet groot zijn, maar je vindt er op die kleine ruimte een uitgebreid toeristisch aanbod.

En je hoeft helemaal niet ver te rijden eens je ter plekke bent. Alles ligt er dicht bij alles...

Laat je een dag, een weekend of zelfs een week lang betoveren door de steden en dorpen, het erfgoed, het culturele en recreatieve aanbod, de natuur, de gastronomie en vooral de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners.

Je mooiste momenten in Wallonië

Deel je mooiste foto's op Instagram met #VISITWallonia

 

 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden