Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Als het donker een toeristische plek verandert in een angstaanjagende duisternis... Heb je dat ooit al meegemaakt? Wij wel! Hier zijn 5 plaatsen in Wallonië die je beter kunt vermijden als het donker is. Tenzij je je verstand al verloren hebt...

Toren van Eben Ezer: engelen of duivels?

De spectaculaire toren van Eben-Ezer domineert de vallei van de Geer. De stier, de sfinx, de leeuw en de adelaar die aan de uiteinden ervan zijn geplaatst, stellen de cherubijnen voor uit het visioen van Ezechiël. Engelen...? Geloof ons: bij het vallen van de avond lijken ze meer op de volgelingen van Satan. Pas op als je te dicht bij hun geklauwde of gehaakte poten komt!

© WBT - Olivier Legardien

De Saint-Antoinegrot van Crupet: van kitsch tot horror

Dit is een zeer originele plek: overdag lijkt dit bouwwerk zuivere kitsch, maar in het donker krijgt wie er zich durft te weg, werkelijk griezelige visioenen! In elke spleet schuilt een personage, waaronder de vreselijke gevleugelde duivel. Brrrrr!

© OTA

Het Pad van het Vreemde: niet voor gevoelige zielen

Zelfs bij daglicht kan deze wandeling een beetje verontrustend zijn... Maar hoe zit het als op een mistige dag de werken plotseling tot leven lijken te komen? Als ik jou was, zou ik daar niet heengaan... Tenzij je van het gezelschap van heksen, weerwolven en andere onfrisse wezens houdt!

© J. D'Hondt

Het Kasteel van Reinhardstein: verlaten tijdens een storm

Vanaf de top van zijn adelaarsnest, een imposante rots die over de vallei van de Warche uitkijkt, werd dit 14e-eeuwse kasteel bijna 150 jaar verlaten achtergelaten. En een verlaten kasteel trekt onvermijdelijk de krachten van het kwaad aan... Laat je niet misleiden door zijn betoverende uiterlijk en stel je het 's nachts voor tijdens een verschrikkelijke storm! Zou je het echt aandurven om daar te schuilen?

© Nicolas

De megalieten van Weris, stenen vol legendes

Hoewel wij nu weten dat onze voorouders ze gebouwd hebben, spraken de megalieten van Wéris lange tijd tot de verbeelding van de plaatselijke bewoners, die er het werk in zagen van dwergen, feeën of zelfs de duivel. Wie weet? Als deze plek door onze voorouders is uitgekozen, is dat misschien omdat er op koude novemberavonden vreemde dingen gebeuren...

©  Geopark Famenne Ardenne

Happy Halloween, geniet van jullie uitstapjes en huiveren maar!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden