Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De temperaturen dalen, de straten in dorpskernen en stadsharten zijn sfeervol verlicht en de feestelijke sfeer van de winter is daar. Dit winterseizoen is de perfecte tijd om je onder te dompelen in een cocooning, gastronomische en magische sfeer. Laat je inspireren door onze suggesties voor winteractiviteiten en gezellige accommodatie in heel Wallonië. Bekijk ook onze agenda voor de meest uiteenlopende evenementen, feestelijkheden en tentoonstellingen.

Wist je trouwens dat je in Wallonië de ene ontdekking na de andere kan doen op een korte afstand?

Winterse activiteiten

Een verkwikkende wandeling

Een kind zit op een rots tegenover een rivier tijdens een winterwandeling© WBT - Christophe Vandercam

Wallonië heeft in elk seizoen heel wat wandelroutes. Dompel je deze winter onder in de magische wintersfeer dankzij onze wandelsuggesties.

De warme sfeer van een museum

© WBT - Olivier Bourgi

Bevredig de grenzeloze nieuwsgierigheid van je kinderen en beantwoord hun vele vragen door door de deur van een museum open te duwen. Kies voor een namiddagje cultuur met je gezin!

...ongeacht het weer

© WBT - Arnaud Siquet

Het goede nieuws is dat er bij regen of sneeuw altijd iets te doen is in Wallonië!

Trek naar indoor locaties als het weer wisselvallig is. En voor wintersporters is er soms genoeg sneeuw voor sensatie.

Gezellige accommodaties

© Nutchel

Wellnessverblijven

Na een lange wandeling thuiskomen in de warmte is een van de vele geneugten van de winter. Voeg daar een moment van ontspanning in een wellnessruimte aan toe en je hebt de perfecte middag!

Hotels, vakantiehuizen, vakantiewoningen, gastenkamers of verblijven op de boerderij, ontdek onze selectie van gezellige en wellnessverblijven. Een gezellig verblijf gegarandeerd!

© Landal GreenParks B.V.

Wanneer je een accommodatie boekt, realiseer je je niet altijd hoeveel activiteiten er in de omgeving zijn. Onze selectie van verblijven met accommodatie en activiteiten in de buurt zou je moeten inspireren voor je volgende uitje! Attracties, wandelingen, bezoeken... er zijn tal van mogelijkheden voor plezier en ontdekking vlak bij je uitvalsbasis.

Winteragenda

© WBT - Christophe Vandercam

Kerstmarkten en sfeervolle verlichting

Flaneren tussen de kraampjes, even halt houden, genieten van een zoete traktatie of een glühwein... Het zijn al deze kleine dingen die kerstmarkten zo charmant maken.

Wandel tijdens een verlichte wandeling langs een aantal bijzondere plekken, allemaal versierd en verlicht. Je kunt ook genieten van een spectaculaire show in het hart van opmerkelijke gebouwen en plaatsen.

Lopende tentoonstellingen

Ontsnap aan de winterkou en verken nieuwe werelden in een van de vele Waalse musea.

Schilderen, fotografie, beeldhouwen... Kies wat je raakt, koop je ticket en geniet van een adembenemend vleugje kunst!

© Studio Makkingbey Prototype work at home for proofflab

Top deals

 VISITWallonia.be Pass

Bespaar geld met de VISITWallonia.be Pass. Deze digitale toeristenpas, beschikbaar voor iedereen, biedt meer dan 200 voordelen en een selectie van actuele goede deals om Wallonië te (her)ontdekken tegen een slimme prijs.

Hij bundelt een breed scala aan aanbiedingen en kortingen, die het hele jaar door veranderen, om te gebruiken bij partnerbedrijven in de toeristische sector. Download de jouwe nu!

 Voordelig reizen naar Wallonië

Ontdek een gebied zo groot als een zakdoek, maar met een ongeëvenaarde dichtheid aan toeristische attracties!

Laat je een dag, weekend of zelfs een week lang betoveren door de steden en dorpen, het erfgoed, de culturele en recreatieve activiteiten, de natuur, de gastronomie en vooral de vriendelijkheid en de eigenzinnigheid van de inwoners.

Je mooiste momenten in Wallonië

Deel je mooiste winterfoto's op Instagram met #VISITWallonia

 

 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden