Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent

Safranloy, in het dorpje Anloy in het hartje van de Ardennen, is de eerste biologische saffraanboerderij in België.

Oorspronkelijk startte Laurence, vol passie voor de natuur, met het project om lokale producten te verbouwen en te maken. 4 jaar geleden plantte ze samen met haar man Alain de eerste saffraanbollen.

Een grote verscheidenheid aan producten

Dankzij saffraan produceert ze verschillende soorten producten zoals confituren, siropen, likeuren, enz.

Laurence heeft ook een gamma van specerijen ontwikkeld, van klassieke kruiden (basilicum, tijm, dragon...) tot de meest originele (koriander of szechuanpeper).

Om de volledige productie van hun saffraanproducten te garanderen, telen ze fruit en groenten zonder enige toevoeging van producten. Laurence en Alain zijn voorstanders van een ecologische teelt en kregen daarom in 2018 het biolabel Certisys

Geleide bezoeken

Op reservering kan je deze 2 saffraanboeren ontmoeten tijdens een bezoek van een uur tijd door hun plantages. Je ontdekt de teelt, de transformatie en het gebruik van saffraan en aromatische kruiden. Ook kan je verschillende producten proeven.

Kom en zie hoe deze twee natuurliefhebbers met zorg en geduld het land bewerken!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden