Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Vertrek vanuit New York naar Europa, trek de laarzen van een Amerikaanse soldaat aan en dompel je onder in de slag van Manhay. Dankzij de decors van historische locaties die op een precieze manier gereconstrueerd werden, laat dit museum over de Tweede Wereldoorlog je kennismaken met deze pijnlijke periode in de geschiedenis.

De slag van Manhay

Het museum focust op de slag van Manhay, een episode in de Slag om de Arennen, in december 1944 en januari 1945. Je zal onder de indruk zijn van de grote collecties militaire voorwerpen. Een video van een 10-tal minuten met archiefbeelden geeft een samenvatting van de gebeurtenissen.

Andere bezienswaardigheden

Na je bezoek kan je even langsgaan in de boetiek waar je een ruime keuze aan boeken en gadgets vindt. In de buurt van het museum bevindt zich een Panther-tank en een monument gewijd aan de Amerikaanse 75e infanteriedivisie. Voor fietsers is er ook een herdenkingsparcours (30 km) in de streek.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden