Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Zoet of hartig, sommige specialiteiten van Nijvel maken deel uit van de geschiedenis van de stad, terwijl andere moderner zijn.

La tarte al djote

Het is onmogelijk Nivelles te bezoeken zonder de beroemde tarte al djote. te proeven. Deze taart met "bétchéye" (gefermenteerde koeienkaas) en snijbiet heeft nu een label en is een genot voor de meest veeleisende fijnproevers.

Nivelles : la Tarte al Djote | Où Wallons-nous ?

Gelieve marketingcookies te aanvaarden om deze video te bekijken.

Les canestias

Dit koekje, de voorloper van le bonbon de Nivelles (snoepje van Nijvel), wordt gemaakt door het zusterschap les Secrets de Dame Gertrude. Bereid met kandijsuiker en meel gaat het perfect samen met een lekker Nijvels biertje.

Les doubles

Van zodra de winter aanbreekt, slaan de inwoners van Nijvel hun wintervet op. Niet moeilijk als je geniet van de heerlijke boekweitpannenkoeken belegd met volle kruidenkaas. Deze worden warm gegeten, voorzien van een heerlijk laagje boter.

La Djan d’Nivèle

Dit jonge blonde bier past perfect bij een lekkere tarte al djote. Ontdek mooie fruitige smaken en geniet van een evenwichtige proeverij.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden