Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Zoete of hartige lekkernijen, de specialiteiten uit Nijvel zijn een genot voor het hele gezin. Of het nu gaat om een dessert met les doubles bij de koffie of bij een Djan d'Nivèle, met canestia's, sommige recepten maken deel uit van de geschiedenis van de stad, terwijl andere moderner zijn.

De canestia's

Onder zijn vroegere benaming bonbon de Nivelles werd dit koekje in ere hersteld door de consoeurie des Secrets de Dame Gertrude. De canestia is gemaakt op basis van kandijsuiker en bloem en is heerlijk in combinatie met een lekker
streekbier.

Les doubles

Van zodra de winter aanbreekt, slaan de inwoners van Nijvel hun wintervet op. Niet moeilijk als je geniet van de heerlijke boekweitpannenkoeken belegd met volle kruidenkaas. Deze worden warm gegeten, voorzien van een heerlijk laagje boter.

De Djan d'Nivèle

Dit jonge bier ontleent zijn naam aan het Waalse dialectwoord voor Jean de Nivelles, een van de voorvaders van de stad. Het is een perfect biertje om te degusteren in combinatie met de Târte al Djote. Heerlijke fruitsmaken nemen de bovenhand.

De Târte al Djote

Het is ondenkbaar Nijvel te bezoeken zonder de beroemde Târte al Djote te proeven. Ze is gemaakt van bétchéye kaas van gefermenteerde koemelk en snijbiet en prikkelt de meest veeleisende smaakpapillen. De beroemde taart werd ook als merk erkend.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden