Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Het lijkt haast ondoenbaar, maar als je aan de voet van de 374 treden tellende Montagne de Bueren staat, zal je maar één doel hebben: de top bereiken!

De Montagne de Bueren is een trap met 374 treden en een hellingsgraad van 30% en staat in de top 10 van de meest uitzonderlijke trappen ter wereld. De site is altijd open en dient als decor voor tal van grote evenementen zoals 'de nocturne van de Coteaux van de Citadel' en 'Bueren in bloemenpracht'.

Het is een van de must-sees tijdens een bezoek aan Luik.

Een trap ter verdediging van de stad

De Montagne de Bueren vertoont de typische kenmerken van het begin van de 19e eeuw. De trap verbond de kazerne van de citadel rechtstreeks met het stadscentrum, waardoor het garnizoen de stad sneller kon beschermen tijdens een invasie. De naam van de Buerenberg herinnert aan de mislukte inval van de 600 Franchimontezen.

De inval werd geleid door Vincent de Bueren en Gossuin de Streel. De Franchimontezen probeerden in de nacht van 29 oktober 1468 Karel de Stoute en Lodewijk XI gevangen te nemen. In tegenstelling tot wat de Luikenaars denken, probeerden de 600 Franchimontezen de stad niet langs de Buerenberg binnen te komen.

Regelmatig organiseert de stad rondleidingen. Raadpleeg zeker de website voor meer informatie.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden