Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie
  • Bijeenkomst

Deze feesten die ontstonden in 1923 vieren het Waalse patriottisme en bewustzijn, en herdenken de revolutionaire septemberdagen van 1830.

Deze feesten worden in heel het zuiden van België gevierd, maar kennen vooral veel succes in Namen waar meer dan 250.000 mensen dan samenkomen tijdens het weekend.

Feest en tradities

De hartverwarmende en grappige mis in het Waals op maandagochtend, alsook de 'Frairie des Masuis et Cotelis Jambois', met een oude danstraditie zijn de twee belangrijkste Naamse evenementen, bekend in België en in het buitenland.

Zondagnamiddag, op de Place St Aubain vindt dan ook de wedstrijd van de steltenlopers plaats. Dit is in Namen een zeer oude en bijna heilige traditie.

Neem deel aan dit belangrijke feest in de Waalse hoofstad!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van donderdag 12 tot 16 september 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden