Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Citadel
  • Bouwkundig erfgoed

Napoleon noemde het al het 'mierrennest van Europa' vanwege het imposante ondergrondse netwerk. De Citadel van Namen opent 500 meter volledig gerestaureerde galerijen. Een meeslepend bezoek, met klank- en lichtspel, in het hart van de Citadel.

De Citadel van Namen heeft een oppervlakte van 80 hectare groengebied. Gelegen in de buurt van het stadscentrum, biedt de citadel een prachtig uitzicht op de Waalse hoofdstad en de Maasvallei.

Een uitgebreid netwerk aan ondergrondse gangen

De nieuwe rondleiding benadrukt niet alleen het historische aspect, maar laat ook het belang zien van het werk dat is verricht om zo'n netwerk te creëren.

De uitleg van de gids wordt versterkt door 3D-animaties, projecties en geluidseffecten.

Bezoekerscentrum Terra Nova

In de oude kazerne van Terra Nova geeft het Bezoekerscentrum 2000 jaar stedelijke en militaire geschiedenis van Europa weer aan de hand van de geschiedenis van Namen en zijn citadel. Zo krijgen we een beeld van de samenlevingen van gisteren, vandaag en morgen. Je kan het Centrum vrij of met een gids bezoeken.

De kabelbaan

  • Sinds zaterdag 8 mei 2021 kan je de kabelbaan van Namen nemen vanuit het hart van de stad of vanaf de Esplanade van de Citadel.
  • De kabelbaan overspant de rivier de Samber en kijkt uit over de vestingmuren van de Citadel om 650 meter verderop, op een hoogte van 103 meter, aan te komen.
  • Een reis van ongeveer 3-4 minuten die je zal vervoeren, zwevend tussen hemel en aarde.

De Citadelle Pass, 1 ticket voor 3 bezoeken

Geniet volop van je bezoek dankzij de Citadelle Pass

  • Rondleiding in een treintje met uitleg
  • Bezoek aan de ondergrondse gangen
  • Vrij bezoek aan het bezoekerscentrum Terra Nova.

Klaar om een groot ondergronds netwerk te bezoeken? Verken het hart van de Citadel van Namen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-2 op de prijs van de Citadelle Pass

Profiteer van €2 korting bij aankoop van je Citadelle Pass aan de kassa. Aanbod geldig tot 31/12/2024 binnen de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass aan de receptie. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden