Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

Het Fort van Saint-Héribert maakt deel uit van de gordel van de 9 Forten die de stad Namen beschermen.

Geschiedenis

Na afloop van de Frans-Pruisische oorlog van 1870 bleven de twee voormalige tegenstanders verbitterd achter. Koning Leopold I gaf opdracht aan Generaal Brialmont om Luik en Namen te versterken om zich te beschermen tegen mogelijke pogingen om ons grondgebied vanuit het oosten en zuiden over te steken. Zo ontstonden tussen 1880 en 1890 de Versterkte Posities van Luik en Namen. 

Rondom Namen ligt een gordel van negen forten met een gemiddelde straal van 6 kilometer. 

Saint-Héribert, samen met dat van Andoy, Cognelée en Suarlée een van de grootste, ligt voornamelijk op het grondgebied van Wépion. Met een hoogte van 245 meter is het het hoogste fort van de Versterkte Positie van Namen.

Evenementen

Er worden soms speciale dagen, wilde wandelingen en tentoonstellingen georganiseerd. Kijk op de website voor meer informatie.

Tips

  • Het is sterk aan te raden om een warme trui en stevige schoenen mee te nemen
  • Kinderwagens afgeraden.
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden