Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Museum van de Militaire Geschiedenis van Doornik is gevestigd in een herenhuis uit het einde van de 18e eeuw, op een steenworp van de Grote Markt van Doornik. Je ontdekt de bewapening van de troepen, hun artillerie en hun uitrusting van 1100 tot 1945.

Talrijke opmerkelijke stukken worden tentoongesteld, waaronder twee die geklasseerd zijn als Schatten van de Federatie Wallonië-Brussel.

Doornik, zijn muren, zijn citadel

Op de begane grond is een zaal gewijd aan de ontwikkeling van de vestingwerken sinds de regering van Filips Augustus en de vele belegeringen van de stad, met name door Eduard III in 1340, Hendrik VIII in 1513, Karel V in 1521, Lodewijk XIV in 1667, Marlborough in 1709 en Lodewijk XV in 1745, alsmede de slag bij Fontenoy op 11 mei 1745.

Van de revolutie naar België via het keizerrijk

Een rijke collectie illustreert de Revolutie en het Keizerrijk, de Nederlandse periode en de Belgische periode, met de nadruk op de regimenten die tot 1914 de stad bezetten.

Een stad getekend door de 2 wereldoorlogen

Boven ontdekt je de hoogtepunten van de 2 wereldoorlogen: de slag van 24 augustus 1914 (verdediging van de stad door Franse territoriale troepen) en de Slag om de Schelde in oktober-november 1918 (offensief geleid door Britse troepen), de bombardementen op Doornik door de Luftwaffe en de Slag om de Schelde in mei 1940, en niet te vergeten de geallieerde bombardementen en de bevrijding in september 1944.

Als militaire geschiedenis je passie is, zal je je hart ophalen in de 10 themazalen van het museum van Doornik.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

MHM: -50% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van de VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden