Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De witte wijn van Le Clos de Prébendiers heeft al een stevige reputatie opgebouwd, maar de Saint-Mengoldbier en de pralines met originele namen moeten er niet voor onderdoen.

Saint-Mengoldbier

Saint-Mengold is het bier van de stad Hoei. Het is ontstaan uit de wens van een inwoner om een ambachtelijk en lokaal bier te produceren. Vandaag heeft dit amberkleurige bier van hoge gisting de smaakpapillen van de inwoners van Hoei weten te verleiden. Het is zeer aromatisch, met een relatief zachte smaak en een relatief hoog alcoholgehalte.

Witte wijn van de Clos des Prébendiers

Ook in Wallonië wordt wijn geproduceerd! De witte wijn van Clos des Prébendiers, een blend van drie druivensoorten, is een goed voorbeeld. De wijngaard kan worden bezocht om meer te weten te komen over de oogst en het vinificatieproces.

Vleesballetjes met Saint-Mengoldbier

Aangezien Hoei in de provincie Luik ligt, is het logisch dat vleesballetjes deel uitmaken van de streekgastronomie. Hier worden ze bereid met het lokale Saint-Mengoldbier. Een must voor fijnproevers!

La Terre de Huy en le Caillou de Meuse

Deze pralines zijn een echte combinatie van smaken en aroma's en verenigen alle knowhow van de Hoei! De eerste combineert pure chocolade met wijndraf van Clos Bois Marie, een lokale wijngaard, terwijl de tweede melkchocolade combineert met Saint-Mengoldbier. Deze pralines zijn verkrijgbaar bij chocolatier Taratata.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden