Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In een prachtig geklasseerd 18e-eeuws huis, is het Famenne & Art Museum een plek vol herinneringen, emoties en respect.

Het museum bevindt zich in het historische hart van de stad Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg.

Het museum en zijn collecties

Het Museum van de Famenne is gewijd aan de verschillende aspecten van het leven in de Famenne en behandelt thema's van de prehistorie tot de moderne kunst. De Merovingische en Karolingische tijd worden voorgesteld aan de hand van een opmerkelijke collectie afkomstig van de opgravingen in Wellin en Hamoir. Het museum brengt ook hulde aan de Maître de Waha, een beroemde laatgotische beeldhouwer.

Er is een ruimte gewijd aan de Famenne en Marche die vertelt over de geologische en historische kenmerken van de streek en over de geschiedenis van de stad. Er is een zaal gewijd aan het Monument, een 17e-eeuws heiligdom. De oude beroepen, evenals moderne en hedendaagse kunst worden ook beschreven.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod het hele jaar geldig, afhankelijk van openingstijden. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Animatie - Workshops

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden