Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

De uitkijkpunten en andere waarnemingsposten hebben een originele architectuur, maar gaan altijd perfect op in hun omgeving. Het zijn dan ook unieke plekken om de omliggende fauna en flora te observeren vanaf een uitzonderlijk gezichtspunt en in een kalm en rustgevend kader.

Zien zonder gezien te worden, observeren zonder te storen, opgaan in de bosrijke omgeving, dit kan allemaal dankzij de vier uitkijkpunten die perfect passen in het landschap en elk een specifiek gezichtspunt hebben: de vogels en de vijver in Bilaude, de grote fauna en de fagne in Priesse, het landschap bij Huttes en de wilde fauna van de ecologische verbindingszone onder de hoogspanningslijnen.

  • Waarnemingspost van Priesse: op 5 m hoogte heb je hier een uitzicht van 180° op een fantastisch panorama. Het is de ideale plek om herten en reeën te observeren, maar ook de vogels die zo typisch zijn voor de open zones kan je er zien. Er kunnen tot 20 personen op het uitkijkpunt, dat het hele jaar geopend is, behalve tijdens de bronsttijd (september/oktober), dan is het gesloten van 17 u tot 9 u. Kinderen jonger dan 4 jaar wordt afgeraden het platform te betreden.
  • Uitkijkpunt van Bilaude: platform met een vrij uitzicht over 15 à 20 hectare, waaronder het meer van Bilaude en 3 kleine wildakkers. Er kunnen 15 tot 30 personen op het uitkijkpunt, dat makkelijk toegankelijk is, ook voor mensen met beperkte mobiliteit. Het uitkijkpunt is het hele jaar geopend.
  • Uitkijkpunt landschap Huttes: loopbrug vanwaar je een prachtig landschap kan bewonderen.
  • Uitkijkpunt Elia: dit uitkijkpunt past binnen het project 'Life' van Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit. Met dit project wil Elia de bospaden onder de hoogspanningslijnen omvormen tot echte ecologische verbindingszones. Vanaf dit uitkijkpunt kan je in alle discretie de wilde fauna observeren die zich ophoudt in en aan de rand van het bos en kan je genieten van de zalige rust. Op twee educatieve borden in het uitkijkpunt wordt uitgelegd wat de uitdagingen en de acties van het project Life Elia-RTE zijn.
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden