Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

 • Attracties
 • Abdijen
 • Museum of interpretatiecentrum
 • Religieus erfgoed

De Abdij van Stavelot, gelegen in Luik en gesticht in 651, nodigt je uit om tal van culturele en educatieve ontdekkingen te doen.

Uitzonderlijke locatie in Wallonië

In de 14 eeuwen van haar bestaan heeft de abdij monniken (van de 7e tot de 18e eeuw), revolutionairen, leerlooiers, gemeentelijke administratie, musea en culturele plaatsen verwelkomd. Het gebouw is geklasseerd als 'Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië'.

Musea met originele thema's

Praktisch

 • Je ticket geeft toegang tot alle musea en tijdelijke tentoonstellingen
 • De archeologische opgravingen zijn vrij toegankelijk.
 • Rondleiding mogelijk op reservatie voor groepen en individuele bezoekers.

Voor gezinnen

Bezoek de Abdij van Stavelot met het gezin: een unieke en leuke ervaring!

 • Kleine doeboekjes zijn verkrijgbaar voor de allerkleinsten. 
 • De verschillende musea werken met videoschermen: 3D-reconstructies, aanvullende informatie, gedetailleerde uitleg over de schatten van de edelsmeedkunst...
 • Elk museum wekt nieuwsgierigheid en ontdekking op: een prachtige zaal uit de 18e eeuw, een replica van het skelet van Abbé Wibald, gratis toegang tot PS4 en modellen van het circuit van Spa-Francorchamps...
 • De tijdelijke tentoonstellingen hebben een beïnvloedbaar en didactisch karakter, zodat de informatie voor iedereen toegankelijk is.

Een romantische plek, doordrenkt van geschiedenis, een must in ons Wallonië!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-15% korting op de prijs van een individueel ticket voor een volwassene

Aanbod geldig tot 31/12/2024, onder voorbehoud van de openingsuren, op vertoon van de VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Zomerdeal: 1 ticket gekocht voor de tentoonstelling = gratis toegang tot de 3 Abdijmusea

Ontdek tijdens de zomer de nieuwe tijdelijke tentoonstelling "Van de aarde naar de sterren + Focus België in de ruimte". Bij aankoop van een toegangsticket voor de tentoonstelling (€ 8 - gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar), krijg je gratis toegang tot de 3 permanente musea van de Abdij (Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps, Museum van de Geschiedenis van het Prinsdom Stavelot-Malmedy, Museum Guillaume Apollinaire). Geldig van 24/06 tot 15/09, volgens de openingsuren en op vertoon van je QR-code Pass aan de ingang.

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten die het officiële Access-i certificaat hebben. Raadpleeg de gedetailleerde pagina van de Abdij van Stavelot, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

Diensten

Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant - WiFi

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden