Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez bij Binche opent de deuren van de tijd om je het leven van de Gallo-Romeinen te laten ontdekken.

Het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez is gevestigd in een 19e-eeuwse boerderij en bevindt zich op het Vicus de Vodgariacum, waar de Gallo-Romanen enkele millennia voor ons woonden.

Het museum

Je begint de rondleiding door het museum met 3 zalen en gaat dan verder met een tijdelijke tentoonstelling. Dan komt het bezoek van het Interpretatiecentrum aan de Romeinse weg.

De tentoongestelde stukken, opgegraven van de site van Vodgariacum, tonen je de Romeinse beschaving in de oude provincie Gallia Belgica. Je ontdekt het dagelijkse leven van deze beschaving, vooral door middel van reconstructies en een grote collectie keramiek van allerlei aard.

Rondleidingen

Als je kiest voor een rondleiding, krijg je toegang tot het keramieklaboratorium. Een audiovisueel verslag vervolledigt de rondleiding door het museum en presenteert de vicus, de opgravingen en andere ontdekkingen.

Voor een terugkeer naar de Gallo-Romeinse periode is het dorp Waudrez de place to be!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden