Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent
  • Wijngaard

De wijngaard in Thuin werd aangeplant vanaf 2001 en is gevestigd op 9 percelen van de hangende tuinen in Thuin. De eerste oogst in 2003 was een groot succes. In 2012 wordt een zachte natuurlijke wijn gemaakt, in flessen van 50 cl.

De wijngaard

Het domein telt op dit moment 1000 wijnstokken die verdeeld zijn over de terrastuinen. De uiterst zuidelijke ligging van de tuinen en de muren die errond staan, bevorderen de productie van een kwaliteitsdruif. Er werd voor de Régent gekozen, omdat die goed aangepast is aan ons klimaat. De teelt wordt ook wel "beredeneerd" genoemd. Er worden geen chemische stoffen gebruikt.

De wijn

De wijngaard brengt een zachte natuurlijke rode wijn voort. Hij wordt bereid en bewaard in de Distilleerderij van Biercée, die over het gepaste materiaal beschikt. Daar ligt hij 6 maanden te rijpen op eiken vaten. Zoals Banyuls of Maury is het een aperitiefwijn, maar hij kan ook geserveerd worden bij foie gras, chocolade, desserts of blauwe kaas!

Bezoeken

Bezoeken aan de wijngaard gaan door op afspraak via de dienst voor toerisme van Thuin die stadsbezoeken aanbiedt waarbij je, op aanvraag, ook de wijngaard zal kunnen verkennen. Je kan de activiteiten van het wijndomein ook volgen op hun Facebookpagina "Le clos des Zouaves".

Kom lekkere streekwijnen ontdekkenn in de wijngaard van Thuin!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden