Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het hoofdkwartier van de Hertog van Wellington stelt voor jou de deuren open in het centrum van Waterloo. Duik in de geschiedenis van de laatste veldslag van Napoleon dankzij een indrukwekkende verzameling van voorwerpen uit die periode!

Duw de duren van het museum open en kom meer te weten over de Hertog van Wellington, de opperofficier van de Britse troepen en de geallieerden.

In deze voormalige herberg die omgebouwd werd tot een museum, sliep op 17 en 18 juni 1815 de opperbevelhebber die zijn troepen naar een historische overwinning leidde!

Een buitengewone collectie

Het parcours leidt je doorheen de kamers van Wellington en zijn adjudant.

Bewonder een buitengewone verzameling van wapens, een Frans kanon 'La Suffisante', de mantel van de Hertog, illustraties en authentieke voorwerpen die herinneren aan elk leger dat bij de veldslag aanwezig was.

Voor gezinnen

Kinderen leren graag terwijl ze plezier hebben, dus heeft het Wellingtonmuseum aan alles gedacht: educatieve boeken met raadsels om op te lossen vergezellen de kinderen tijdens hun bezoek. Vraag ernaar bij de receptie.

Voor jong en oud worden het hele jaar door talrijke tentoonstellingen georganiseerd, zoals de retrospectieve naar aanleiding van de 250e geboortedag van Napoleon, een tentoonstelling gemaakt met de beroemde Playmobil®-sets en waarin het leven van de keizer wordt nagespeeld...

Het is binnen deze muren dat de Hertog van Wellington zijn overwinningsstrategie opstelde. In Waterloo werd toen geschiedenis geschreven!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

Gratis toegang voor volwassenen

Aanbod geldig gedurende heel 2024 volgens de openingsuren, met uitzondering van tijdelijke tentoonstellingen en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Geweldige deal voor moeder- en vaderdag: gratis toegang voor volwassenen

Tijdens Moederdag en Vaderdag kun je nog steeds genieten van gratis toegang tot het museum. Aanbod geldig van 29/04 tot 23/06 volgens de openingsuren, uitgezonderd tijdelijke tentoonstellingen en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Tuin - Daglicht - Winkel/boetiek - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - PT - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden