Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Stadsparcours

Dwaal rond in het centrum van de Vurige Stede en bewonder enkele buitengewone moderne beeldhouwwerken!

La Piscine

Dit beeldhouwwerk aan de ingang van het regionaal ziekenhuis van de Citadel werd gecreëerd door Mady Andrien en inspireert sereniteit. 

Le Plongeur et son arc

Dit beeldhouwwerk van Idel Ianchelevici bevindt zich sinds 2000 aan de jachthaven. Het gaat om een replica van een werk uit 1939 dat gerealiseerd werd voor de Internationale tentoonstelling van watertechniek die toen geopend werd in Luik. De duiker van 2,5 meter hoog verheft zich op de top van een boog van 15 m.

L'Envol

Dit monumentale kunstwerk van René Julien is 5 meter hoog. Het stelt twee jonge meisjes voor die haasje-over spelen. Deze allegorie illustreert de vlucht uit Wallonië en werd besteld door de Waalse regering in 1992.

Les Principautaires

Mady Andrien maakte dit kunstwerk in 1992. Een groep vertegenwoordigers van de hoge prinselijke clerus van de prins-bisschop staat in schril contrast met de kleine vrolijke personages eronder.

La Tour cybernétique

La Tour cybernétique is een kunstwerk dat in 1961 gerealiseerd werd door de Frans-Hongaarse kunstenaar Nicolas Schöffer. Ze wordt verlevendigd door stedelijke omgevingsparameters (licht, regen, wind, temperatuur, geluidsniveau, vochtigheid, beweging) die waargenomen worden door een elektrisch brein. La Tour heeft een eigen leven dat de bezoekers kunnen beïnvloeden.

Volg dit originele parcours in Luik en combineer een wandeling met kunst!

Contact

Informatie :

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden