Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Een must om te winkelen in Luik: de zondagsmarkt van La Batte met zijn kleurrijke kraampjes en drukte. In het stadscentrum ontvangen de winkels je met open armen en vind je ongetwijfeld je gading.

Centrum met winkelwijk Le Carré

 
Het leukste deel van het centrum is de wijk Le Carré. De betekenis van ‘le carré’ is vierkant en op de plattegrond van Luik is de wijk ook een echt vierkant. De wijk is het kloppende hart waar winkels, cafés en eettentjes zich aaneenrijgen. Heel gezellig en afwisselend, van hot en trendy tot traditioneel. De meeste straten en straatjes zijn het domein van voetgangers zodat je in alle rust er kunt struinen van etalage naar etalage.

Historische wijk Coeur historique

 
Het historische stadshart van straatjes en pleinen is heerlijk om te shoppen. Place Saint-Lambert is een groot plein. Daar ligt Passage le Monnier uit 1836, een van de oudste winkelpassages van het land. Nog altijd stralen de winkels luxe uit. Les Galeries Saint-Lambert aan het gelijknamige plein is een winkelcentrum met zowel bekende namen van warenhuizen als Inno tot kleine en exclusieve winkels. Om wat te eten en te drinken wandel je naar Place du Marché waar restaurants en cafés elkaars buren zijn. In de buurt van de trappen van Bueren zit je goed.

Wijk Outremeuse vintagemarkt van Saint-Phollien

 
De wijk Outremeuse is een van oorsprong volkse buurt waar tradities in ere worden gehouden. Ook hier staat de tijd niet stil en nemen hippe winkeltjes hun intrek. Op vrijdagochtend is de vintage en brocantemarkt van Saint-Pholien. Dan is het heerlijk snuffelen op de bomenrijke Boulevard de la Constitution. Er wordt werkelijk van alles te koop aangeboden.

Wijk Longdoz, bij Mediacité vind je alles onder één dak

 
Op de rechteroever van de Maas ligt de wijk Longdoz. Winkel je graag overdekt en wil je naar bekende ketens die het winkelaanbod vormen van Médiacité? Het ruim opgezette en vele winkels tellende winkelcentrum biedt zoveel winkels dat je er al een ochtend of middag zoet kan zijn. Ook is er horeca voor een pauze. De parkeergarage maakt winkelen bij Mediacité wel zo makkelijk.

Winkeltip 1 - Waalse ontwerpen bij Wattitude

 
Wattitude is een heerlijke winkel om binnen te stappen. Lekker kijken of er iets van je gading tussen zit. Je vindt er sieraden, t-shirts, en leuke gebruiksvoorwerpen of mooie spulletjes voor jezelf of om cadeau te doen. Alles is bedacht door Waalse ontwerpers. De collectie verandert steeds door het wisselende aanbod.

Winkeltip 2 - Weekmarkt van La Batte langs de Maas

 
Elke zondag vind je langs de kades van de Maas de Markt van La Batte, een begrip op marktgebied. Het aanbod bestaat uit verse producten, kleding en alles wat er verder te koop kan zijn op een markt. Door het grote aanbod en de enorme omvang van La Batte is de markt een regelrechte aanrader!
 
 

Winkeltip 3 - Une Gaufrette Saperlipopette

Deze winkel is een echte goudmijn voor zoetekauwen. Je kunt er genieten van de heerlijke Luikse wafel maar ook van speculaas, gebakken marsepein... Allemaal huisgemaakt met een maximum aan natuurlijke producten!

 

Winkeltip 4 - La Chocolateria

In deze winkel in het centrum van Luik vind je chocolade in al zijn vormen: om te drinken en om te eten. Je vindt er warme chocolaatjes en pralines, zowel klassieke als meer verrassende, alsook chocoladerepen van allerlei oorsprong en uit eerlijke handel.
 
 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden